- Advertisement -spot_img
Ana SayfaKRİPTO DÖVİZBinance CEO'su Changpeng Zhao, kara para aklama suçlamalarını kabul ederek istifa etti

Binance CEO’su Changpeng Zhao, kara para aklama suçlamalarını kabul ederek istifa etti

- Advertisement -spot_img

Kara para aklama ve dolandırıcılık da dahil olmak üzere yıllarca süren suç faaliyetlerine ilişkin devam eden soruşturma kapsamında ABD Adalet Bakanlığı’nın radarında olan Binance’ın kurucusu Changpeng Zhao, CEO’luk görevinden istifa etmeyi kabul etti.

Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, hakkındaki kara para aklama suçlamaları kabul ederek istifa etti.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance hakkında kara para aklama ve dolandırıcılık da dahil olmak üzere yıllarca süren suç faaliyetlerine ilişkin devam eden soruşturma başlatılmıştı.

4 MİLYAR DOLAR İSTEDİLER

Bloomberg News’in haberine göre ABD Adalet Bakanlığı Binance’den soruşturmasını çözmek için 4 milyar dolar istedi. Anlaşma Binance’in faaliyetlerine devam etmesini sağlayacak.

İSTİFA ETMEYİ KABUL ETTİ

Wall Street Journal’in haberine göre Binance’ın kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, suçlamaları kabul ederek istifa etmeyi kabul etti. Yapılan anlaşma çerçevesinde Binance’in 4,3 milyar dolar ödeme yapacağı ifade edildi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, kara para aklama suçlamalarını kabul ederek istifa etti

YÖNETİCİLİK YAPMASI YASAKLANDI

Zhao’nun Seattle federal mahkemesine çıkıp savunma vereceği belirtildi. Bununla birlikte CZ’nin Binance’in çoğunluk hissesini elinde tutması kabul edilirken, şirkette yönetici pozisyonunda yer almasına izin verilmeyeceği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Binance, 2018’den bu yana Adalet Bakanlığı’nın hedefinde. Federal savcıların, firmanın kara para aklamayı önleme politikaları ve Zhao’nun 2020’deki iç yazışmalarına ilişkin iç kayıtları talep ettiği iddia ediliyor.

Binance, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından Rus kullanıcıların uluslararası yaptırımlardan kaçmasına izin verdiği iddiaları nedeniyle de Adalet Bakanlığı tarafından soruşturuluyor.

Kaynak: Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz