- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYATIME dergisi, Yılın Kişisi adaylarını açıkladı: Oylama başladı

TIME dergisi, Yılın Kişisi adaylarını açıkladı: Oylama başladı

- Advertisement -spot_img
TIME dergisi bu Yılın Kişisi’ni seçmek için okur oylamasını başlattı. 2022 listesinde İran’da protesto yapan kadınlar, Kral III. Charles, Ukrayna liderli Zelenskiy gibi birçok isim yer alıyor

TIME, dergisi her yıl yaptığı Yılın Kişisi seçimi için okur oylamasını başlattı. 2022 yılı için açıklanan adaylarda 60 kişi yer alıyor. ABD merkezli dergi, listede kazananı kapağına taşıyor. Okur oylamasının karar üzerinde kesin bir etkisi yok. Nihai kararı TIME editörleri veriyor.

Time Dergisi’nin 1927’den beri her sene icraatlarıyla o yıl dünyada en etkili olan insanları seçiyor

Listede bu yıl ilk sırada İran’daki kadın eylemciler yer alıyor. Eylemcileri K-pop grubu BTS ve Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy takip ediyor. Ayrıca listede bu yıl İngiltere’de Kraliçe 2. Elizabeth’in hayatını kaybetmesiyle tahta geçen Kral 3. Charles, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, iklim aktivisti Greta Thunberg, Hollywood Yıldızı Tom Cruise var.

Pazar günü yayın, TIME’ın 2022 Yılın Kişisi oylamasının resmen açık olduğunu duyurdu ve okuyucuların “2022’de daha iyi ya da daha kötü, en büyük etkiye sahip kişi veya grup” için oy kullanmasına olanak tanıdı. Derginin yıllık sayısının kapağında yer alacak olan Yılın Kişisi, TIME editörleri tarafından nihai olarak seçilip gelecek ay açıklanana kadar insanlar 60 küresel figürden oluşan listeye oy verebilecek.

Yüzde 98’i Charles’a hayır dedi

Şimdiye kadar, oy kullananların yüzde ikisi Kral 3. Charles’ın bu yıl Yılın Kişisi seçilmesine evet derken, yüzde 98’i hayır dedi. Time.coma göre, insanların yüzde 24’ü Ukrayna başkanının onuru alması için oy verdiği için Zelensky şu anda Charles’ın önünde. İran’daki kadın protestocular şu anda Yılın Kişisi için başı çekiyor ve insanların yüzde 84’ü onlara evet oyu verdi. 2021’de Yılın Kişisi seçilen Elon Musk, seçmenlerin yüzde beşinin Twitter’ın yeni sahibine evet demesiyle bu yıl yine Yılın Kişisi olmaya aday.

-Oksijen

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz