- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBiden: Elon Musk'ın diğer ülkelerle ilişkilerine bakılmalı

Biden: Elon Musk’ın diğer ülkelerle ilişkilerine bakılmalı

- Advertisement -spot_img
ABD Başkanı Joe Biden, Twitter’ın yeni CEO’su Elon Musk’ın diğer ülkelerle olan ilişkilerinin kontrol edilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında Biden’a “Musk’ın ulusal güvenlik için bir tehdit olup olmadığı” ve “Twitter’ı Suudi Arabistanlı bir holdingin yardımıyla satın almasının ABD hükümeti tarafından soruşturulması gerekip gerekmediği” soruldu.

Biden, “Elon Musk’ın diğer ülkelerle olan iş birliği ve teknik ilişkilerinin takip edilmeye değer olduğunu düşünüyorum. Uygunsuz bir şey yapıp yapmadığını bilmiyorum. Bakılması gerektiğini öneriyorum” dedi.

Orta Doğu’nun en zengin yatırımcılarından Suudi Prens Alwaleed bin Talal ve yatırım şirketi, Musk’ın sosyal medya platformunu devralmasından sonra Twitter’daki en büyük ikinci yatırımcı olarak ortaya çıktı.

İki ABD senatörü, finans komitesine başkanlık eden Demokrat Ron Wyden ve Connecticut’tan Chris Murphy, geçen hafta Twitter anlaşmasının “kapsamlı bir şekilde incelenmesi” çağrısında bulundu.

Wyden yaptığı açıklamada, “Suudi rejiminin eleştirmenleri hapse atma, Twitter’a casus yerleştirme ve bir Washington Post gazetecisini vahşice öldürme geçmişi göz önüne alındığında, Suudi rejiminin Twitter hesap bilgilerine, doğrudan mesajlara ve olabilecek diğer verilere erişmesi engellenmelidir. Siyasi muhalifleri belirlemek veya Kraliyet ailesine yönelik eleştirileri bastırmak için kullanılabilir” dedi.

Musk’ın Twitter’ı satın alması, çevrimiçi konuşma özgürlüğünü kontrol etmeye çalışan ülkelerden baskıyla karşılaşabileceği endişelerine yol açtı.

Dünyanın en zengin adamı Musk, Çin’i önemli bir pazar ve üretim üssü olarak kabul eden elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su.

Musk, diğerlerinin yanı sıra roket ve uydu internet şirketi SpaceX’in de CEO’su.

Kaynak: The Guardian

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz