- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAmerican Airlines, 3 Şehre Uçuşlarını Sonlandırdı!

American Airlines, 3 Şehre Uçuşlarını Sonlandırdı!

- Advertisement -spot_img
American Airlines, son aylarda havayolu endüstrisinde yaşanan binlerce iptal ve kesintiye de işaret ederek, personel sıkıntısı nedeniyle İşçi Bayramı tatilinden itibaren üç şehir için hizmeti sonlandırma kararı aldı.

American Airlines sözcüsü, yaşanan pilot sıkıntısı nedeniyle şirketin ilk olarak Toledo ve Ohio’ya hizmeti bırakacağını söyledi; New York’un Ithaca ve Islip bölgelerine hizmetin ise 7 Eylül’den sonra son verileceğini belirtti.

Sözcü, The Hill’e gönderdiği bir e-postada, “Ekip üyelerimizin Islip, Ithaca ve Toledo’daki müşterilerimize sağladıkları özen ve hizmet için son derece minnettarız ve bu süre zarfında onlarla yakın bir şekilde çalışıyoruz. Bu tarihten sonra seyahat etmeyi planlayan müşterilerimize alternatif düzenlemeler sunmak için proaktif olarak ulaşacağız.” dedi.

Çok sayıda Amerikalının pandeminin başlamasından bu yana yeniden seyahat etmeye başlamasıyla havacılık sektöründe bir yoğunluk oluştu. Ulaştırma Güvenliği İdaresi, Cuma günü havalimanlarında yaklaşık 2,44 milyon kişiyi taradığını açıkladı. Bu, 28 Kasım 2021’den bu yana yaşanan en yoğun gün oldu.

Bu arada havayolları şirketleri, pandeminin zirvesindeyken çok sayıda personeli işten çıkardıktan ve fiyatları yükselttikten sonra artan talebe ayak uydurmak için mücadele ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Babalar Günü ve Juneteenth öncesinde binlerce uçuş iptal edildi veya ertelendi.

Delta Air Lines, 1 Temmuz ile 7 Ağustos tarihleri arasında günlük programından 100 uçuşu çıkardı. Şirketin pilotları, Perşembe günü müşterilerine yayınladıkları açık mektupta; yaşanan iptalleri azaltmak için ‘rekor düzeyde’ fazla mesai yaptıklarını söylediler.

Diğer havayolları da seferlerini azalttı. The Dallas Morning News, Southwest Airlines’ın bu yaz 20.000 uçuşunu durdurduğunu bildirdi.

American Airlines havayolu sözcüsü ayrıca, mevcut talep ortamına ayak uydurabilmesi için sekiz rotada daha değişiklikler yapacaklarını söyledi.

Air Line Pilots Association’a (ALPA) göre, tamamı American Airlines’a ait olan üç bölgesel havayolu şirketi -PSA Airlines, Envoy Air ve Piedmont Airlines-, kısa süre önce pilotları bu yoğun ortamda çalışmaya ikna edebilmek ve ellerinde tutabilmek için önemli ücret artışı içeren bir sözleşmeye imza attı.

American Airlines için günlük 800 uçuş gerçekleştiren PSA Havayolları’nda çalışan pilotlar, iki yıl boyunca yüzde 50 ek maaş zammı alacak.

ALPA’nın PSA pilot grubu başkanı John Ebbert yaptığı açıklamada, “Yeni PSA anlaşmaları yalnızca PSA’nın kaliteli pilotları işe almasına ve elinde tutmasına yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda diğer bölgesel havayollarının da aynı şeyi yapması için standartları belirleyecek.” dedi.

Kaynak:ABDPOST.COM
 
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz