- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jersey’de sihirli mantar kullanımı yasallaşacak

New Jersey’de sihirli mantar kullanımı yasallaşacak

- Advertisement -spot_img
Senato başkanı tarafından sunulan NJ’deki ‘sihirli mantarları’ yasallaştıracak yasa tasarısı büyük önem kazandı

Senato Başkanı Nicholas Scutari, ruh sağlığı bozukluklarını tedavi etmek için “Sihirli Mantarlar” olarak da bilinen psilosibin kullanımını yasallaştıracak yeni bir yasa tasarısını açıkladı.

Bir buçuk yıl önce, Vali Phil Murphy, New Jersey’de sözde sihirli mantarların aktif maddesi olan psilosibin bulundurma cezalarını azaltan eyalet Senatörü Nicholas Scutari tarafından kaleme alınan bir yasayı imzaladı.

O zamandan beri Senato başkanı olan Scutari, yetişkinler için devletteki depresyon, anksiyete ve diğer bozuklukları tedavi etmek için psychedelic ilacı yasallaştırmak istiyor.

Eyalet Yasama Meclisi geçen hafta 50,6 milyar dolarlık yeni bir devlet bütçesinin ayrıntılarını tamamlarken , Scutari, eyalette ruh sağlığını tedavi etmede psilosibin kullanmak için yasal, düzenleyici ve terapötik bir çerçeve oluşturacak yeni bir yasa tasarısı sundu.

Psilosibin Davranışsal Sağlık Erişimi ve Hizmetleri Yasası olarak adlandırılan S2934 yasa tasarısı ile 21 yaş ve üstü New Jerseylilerin 4 gram veya daha az psilosibin içeren sihirli mantarlara sahip olması, depolaması, kullanması, yemesi, soluması, işlemesi, taşıması, karşılıksız teslim etmesi veya karşılıksız dağıtması yasal hale gelmiş olacak.

Bazı psychedelic ilaç uzmanları, bunun psilosibin politika reformunu bir sonraki seviyeye taşıyan ilerici bir teklif olduğunu söyledi.

New Jersey’de evde psilosibin mantarlarının yetiştirilmesine izin verilmesi, durumun esrarla karşılaştırılmasına neden oldu. New Jersey’de yalnızca lisanslı operatörler – tıbbi kullanım için bile – esrar yetiştirebilir ve bu da psilosibin faturasını bu cephede öne çıkarıyor.

New York saykodelik sektör danışmanlık firması Legal Market Strategies’de prensip olarak Noah Potter, “Evde mantar yetiştirmenin çok iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum ve evde kenevir yetiştirilmesini destekliyorum. Doğal olarak oluşan bir maddeyi yetiştirirken cezai yasakları dahil etmenin bir anlamı yok” dedi. Potter, esrar yerine evden psilosibin ekimine izin verilmesinde bir çelişki olduğunu söyledi.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz