- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'de iki çocuğun ölümünden sonra TikTok'a dava açıldı

ABD’de iki çocuğun ölümünden sonra TikTok’a dava açıldı

- Advertisement -spot_img

ABD’de ve daha önce İtalya, Avustralya’da çocukların hayatını kaybettiği “bayılma akımında” çocuklar, bayılana kadar kendilerini boğmaya çalışıyor

ABD’de iki çocuğun “Blackout Challenge” isimli bayılma akımını denerken hayatını kaybetmesi sonucu video paylaşım platformu TikTok’a dava açıldı. TikTok algoritmasının çocuklar için tehlikeli akımları öne çıkardığı belirtildi.

AFP’de yer alan habere göre, California eyaletinin Los Angeles şehrinde açılan davada TikTok yazılımının “bilinçli ve ısrarla” daha önce iki çocuğun ölümüne neden olmuş bayılma akımını öne çıkardığı belirtildi. 

Sosyal Medya Mağdurları Hukuk Merkezi’nden avukat Matthew Bergman, “TikTok, ölümcül akımı iki çocuğa gösterdiği için sorumlu tutulmalıdır. TikTok, kullanıcıların ölümüne sebep olabilecek tehlikeli içerikleri öne çıkarak ürünler tasarlamak için milyarlarca dolar harcadı” dedi.

ABD’de ve daha önce İtalya, Avustralya’da çocukların hayatını kaybettiği “bayılma akımında” çocuklar, bayılana kadar kendilerini boğmaya çalışıyor. 

TikTok’un sahibi Çin merkezli ByteDance, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz