- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDGüney Carolina'da idam mahkumları 'kurşunla infazı' tercih edebilecek

Güney Carolina’da idam mahkumları ‘kurşunla infazı’ tercih edebilecek

- Advertisement -spot_img
Güney Carolina Ceza İnfaz Kurumu, eyalette 18 Mart’ta idam edilme yöntemleri arasına eklenen “kurşuna dizilmenin” bu ay uygulanacak idam cezasında “elektrikli sandalye” ile iki seçenekten biri olabileceğini yazılı açıklamayla duyurdu.

Açıklamada, “silahlı soygun gerçekleştirdiği ve bir market çalışanını öldürdüğü için” idam cezasına çarptırılan Richard Bernard Moore’a kararın bugün bildirileceği, 29 Nisan’da gerçekleştirilecek infaz için mahkumun “kurşuna dizilme” veya “elektrikli sandalye” seçeneklerinden biriyle ilgili tercihini 14 gün öncesinden bildirmesi gerektiği belirtildi.

Elektrikli sandalye, zehirli enjeksiyon ve idam mangası yöntemleri…

Öldürücü enjeksiyon ilaçlarının, tedarik edilemediği için infaz seçenekleri arasından çıkarıldığı Güney Carolina’da 57 yaşındaki Moore’un, 2011’den bu yana idam edilecek ilk kişi olduğu duyuruldu.

Mayıs 2021’de eyalet, kurşuna dizerek infazı mümkün kılan yasa çıkarmış, Güney Carolina’nın birincil infaz yönteminin elektrikli sandalye olduğu, zehirli enjeksiyon ve idam mangası yönteminin de seçilebileceği kaydedilmişti.

ABD’de Güney Carolina’yla Mississippi, Oklahoma ve Utah olmak üzere üç eyalette daha kurşunla infaz yöntemi uygulanıyor.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz