- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'den Ukrayna'ya 100 milyon dolarlık ek askeri yardım

ABD’den Ukrayna’ya 100 milyon dolarlık ek askeri yardım

- Advertisement -spot_img
ABD yönetimi, Amerikan ordusunun envanterinden sağlanmak üzere Ukrayna ordusuna 100 milyon dolarlık ek askeri ekipman ve mühimmat desteği sağlayacak.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, yazılı bir açıklama yaptı.

Kirby’nin açıklamasında, “Bugün, (ABD Başkanı Joe) Biden yönetimi, Ukrayna’nın acil ihtiyacını karşılamak üzere daha önce sağlanan ve Ukraynalıların ülkelerini savunmak için etkili bir şekilde kullandığı Javelin zırh delici mühimmatının tedariki için 100 milyon dolara kadar ek bir güvenlik yardımına onay verdi.” ifadeleri yer aldı.

Biden göreve geldiğinden beri Ukrayna’ya 2,4 milyar dolarlık askeri yardım

Kirby, bu 100 milyon dolar değerindeki Javelin füzelerinin Amerikan ordusunun envanterinden karşılanacağına dikkati çekti.

Bu yardımla, Biden göreve geldiğinden bu yana Ukrayna’ya yapılan askeri yardımın 2,4 milyar doları aştığını kaydeden Kirby, bu miktarın 1,7 milyar dolarının Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya savaş açmasından bu yana sağlandığını hatırlattı.

“Dünya, Buça’daki ve Ukrayna genelindeki vahşet karşısında şok oldu”

Konuya ilişkin bir yazılı açıklama da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’dan geldi.

Blinken, “Dünya, Rusya güçlerinin Buça’da ve Ukrayna genelinde işlediği vahşet karşısında şok oldu ve dehşete düştü. Ukrayna kuvvetleri, ülkelerini ve özgürlüklerini cesurca savunmaya devam ediyor ve ABD, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla, Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemekte kararlı şekilde duruyor.” ifadelerini kullandı.

Biden’ın direktifi üzerine Ukrayna ordusuna 100 milyon dolarlık zırh delici mühimmat tedariki için gerekli yetkilendirmeyi yaptığını belirten Blinken, bu yardım paketinin ABD ordusunun envanterinden Ukrayna ordusuna sağlanan altıncı yardım paketi olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz