- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’de salgın yardımı dolandırıcısı cezalandırıldı

ABD’de salgın yardımı dolandırıcısı cezalandırıldı

- Advertisement -spot_img
Salgın yardımını haksız bir şekilde aldığı belirtilen Porsha Tims Bush(47), Amerika Birleşik Devletleri Tennessee Doğu Bölgesi Bölge Mahkemesi tarafından 57 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bush, Başlık 18 USC § 1343’ü ihlal ederek Coronavirüs Yardım, Yardım ve Ekonomik Güvenlik (“CARES”) Yasası ile ilgili olarak 540 bin dolardan bir miktarda dolandırıcılık suçuna karışmaktan suçlu bulundu.  Mahkeme , sanığın 471.621 dolar tutarında tazminat ödemesine karar verdi. Buna ek olarak 25 bin dolar para cezası verilmesi ve hapisten çıktıktan sonra üç yıllık denetimli salıverilme süresini tamamlaması istendi.

CARES Yasası, COVID-19 pandemisinin neden olduğu ekonomik etkilerden muzdarip milyonlarca Amerikalıya acil mali yardım sağlamak için Mart 2020’de çıkarılan federal bir yasadır. CARES Yasası tarafından sağlanan iki ana yardım kaynağı Maaş Koruma Programı (“PPP”) ve Ekonomik Yaralanma Afet Kredisi (“EIDL”) programıydı. PPP kredileri, bordro, ipotek faizi, kira ve kamu hizmetleri için küçük işletmelere verilen bağışlanabilir kredilerde 640 milyar dolardan fazlaydı. EIDL programı, işletme sahiplerine, COVID-19 nedeniyle ödenemeyen borç hesapları ve diğer faturalar gibi kalemleri ödemeleri için düşük faizli krediler sağladı.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz