- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAmerikalı erkekler eşlerine sevgilerini göstermek için vazektomiye yöneliyor

Amerikalı erkekler eşlerine sevgilerini göstermek için vazektomiye yöneliyor

- Advertisement -spot_img

The Washington Post, ABD’de Cumhuriyetçi Partililerin kürtajı sınırlama ya da yasaklama çabalarını artırmalarına karşılık vazektomi yaptırmayı seçen erkeklerin sayısının da giderek arttığına dikkat çekti.

Doğum kontrol yöntemleri genelde ağırlığı kadınlara verirken, erkeğin cerrahi yolla sperm kanallarının kesilmesi, bağlanması veya mühürlenmesiyle yüzde 100 başarı kaydeden vazektomi yöntemi özellikle Avrupa ve Amerika’da giderek daha popüler hale geliyor.

The Washington Post, ABD’de Cumhuriyetçi Partililerin kürtajı sınırlama ya da yasaklama çabalarını artırmalarına karşılık vazektomi yaptırmayı seçen erkeklerin sayısının da giderek arttığını yazdı.

Bu yıl kürtaj yasağının yürürlüğe girdiği Teksas eyaletinin Austin kentinde doktorluk yapan Koushik Shaw, gazeteye, vazektomi olan erkeklerin motive edici faktör olarak eyalet yasasını gösterdiğini söyledi.

Habere göre erkekler için doğum kontrol seçenekleri yokmuş gibi davranılması artık tepki çekerken, giderek daha fazla insan, vazektomiyi daha adil bir yöntem olarak görüyor.

‘Neredeyse Kovid aşısı gibi’

Andy-Erin Gress çiftinin dördüncü çocukları dünyaya geldikten sonra, doğum kontrol hapları kullanan ama yan etkileriyle başa çıkmakta zorlanan Erin için bir adım atan Andy geçen yıl vazektomi oldu. Şimdi hissiyatını “İşlem tamamen bir rahatlama oldu, neredeyse Kovid aşısı gibi, artık güvendeyim” diye aktararak ekledi: “Erkeğe yakışan mertlikte davranmak istedim.”

Eşine ve bedenlerine ne yapacaklarına hükümetin karar vermemesi gerektiğini düşünen diğer kadınlara destek olmak istediğini belirten Andy, “Hayatın mucizesini gördüm. Ama aynı zamanda yoksulluk ve sefalet içinde doğan ve adil fırsat şansı olmayan çocuklar da gördüm” diye konuştu.


- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz