- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’de insani yardım grupları, kasırga mağdurlarına yardım etmek için seferber oldu

ABD’de insani yardım grupları, kasırga mağdurlarına yardım etmek için seferber oldu

- Advertisement -spot_img

Kentucky’de yaşanan ve onlarca kişinin ölümüne neden olan kasırganın ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. İnsani yardım grupları da kasırga mağdurları için seferber oldu

Bölgedeki ihtiyaç sahipleri için ard arda para ve yardım kampanyaları düzenleniyor.

Amerikan Kızıl Haçı, 90999 numarasına “REDCROSS” yazıp göndererek 10 dolarlık hızlı bir bağış göndermeyi kolaylaştırıyor. Diğer bağışlar 800-733-2767’yi arayarak veya redcross.org’u ziyaret ederek yapılabilir.

Kurtuluş Ordusu da kasırga kurbanları için bir afet yardım fonu kurdu. Bağışlar 800-725-2769 numaralı telefondan yapılabilir. Kuruluş, hayatta kalanlara ve etkilenen bölgelerdeki ilk müdahale ekiplerine, günde 500 ila bin 500 öğün yemek servis edebilecek seyyar mutfaklar göndermeye hazırlanıyor.

Hıristiyan bir insani yardım grubu olan World Vision, Kentucky’deki kiliselere yardım malzemeleri göndermeye başladı.

Malzemeler arasında gıda ve acil durum kitlerinin yanı sıra ısıtıcılar, battaniyeler, güneş ışıkları ve mini buzdolapları yer alacak.

Başka bir insani yardım grubu olan Samaritan’s Purse, Mayfield, Kentucky ve Monette, Arkansas’a afet müdahale ekipleri göndererek olaya müdahil oldu. Diğer ekipler ise Tennessee ve Illinois’deki yıkıma gitti. Araç ve gereçlerle dolu bir traktör de Kuzey Carolina’dan daha fazla yardım alarak Teksas’tan ayrıldı.

Kentucky Valisi Andy Beshear, eyaletin batı kesimi için bir kasırga yardım fonu oluşturulduğunu duyurdu. Vali Beshaer, ayrıca insanları kan bağışına çağırdı.

Vali, etkilenen bölgelerdeki insanların mümkün olduğunca yollardan uzak durması gerektiğini, bunun yardım ekiplerine yapılacak en büyük iyilik olacağını kaydetti.

Kaynak: The Anatolia Post



- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz