- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDGöçmen olmadan da ABD vizesini mülakatsız alma hakkı!

Göçmen olmadan da ABD vizesini mülakatsız alma hakkı!

- Advertisement -spot_img

Vize  süresi son 48 ay içinde sona ermiş ise  kişisel ve vize kategorisi değişmeyenler faydalanabilecek

Bunun için göçmen olmadan ve mülakata girmeden yararlanılabilecek fırsat için yapılması gerekenler detaylı bir şekilde anlatılıyor.  

https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/  dan verilen bilgiye göre;

Genel olarak, Amerika Birleşik Devletleri’ne geçici olarak giriş yapmak isteyen bir yabancı ülke vatandaşının, öncelikle pasaportuna işlenen bir göçmen olmayan ABD vizesi edinmesi gerekir. Başvuru sahiplerine, vizelerini fiziksel olarak almadan önce herhangi bir seyahat planı yapmamalarını tavsiye ederiz.   

COVİD-19 seyahat kısıtlamaları, Başkanlık Bildirgeleri ve vize sorularınız ile ilgili en güncel bilgi için bu adresi ziyaret ediniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news.html  

ÖNEMLİ GÜNCELLEMELER   

Güncel Çalışma Durumumuz  

Ankara ABD Büyükelçiliği ve İstanbul ABD Başkonsolosluğu, Türkiye Misyonun ’da göçmen olmayan vize (NIV) işlemi yapan iki birimdir. Tüm randevu işlemleri https://ais.usvisa-info.com/ tarafından yürütülmektedir.

Ankara ABD Büyükelçiliği: Şu anda, göçmen vize başvurularındaki birikme nedeniyle, Ankara ABD Büyükelçiliği yalnızca acil tıbbi/insani sorunları olan, halk sağlığı ve güvenliği (havacılık/ uçuş güvenliği, gıda güvenliği, COVID ile mücadele üzerine çalışmalar yapan sağlık veya tıbbi çalışanlar) veya ABD’nin ekonomisi üzerinde önemli etkisi olan göçmen olmayan vize başvurularını işleme almaktadır. Acil randevu talebinde bulunmak için etmek için lütfen https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv web sayfasını ziyaret ediniz. Rutin NIV hizmetleri hala askıdadır.

İstanbul ABD Başkonsolosluğu: Şu anda, İstanbul ABD Başkonsolosluğu tüm göçmen olmayan vize kategorilerini işleme almaktadır, ancak randevu kapasitesi sınırlıdır. Ankara ABD Büyükelçiliği gibi İstanbul Başkonsolosluğu da acil tıbbi/insani sorunları olan, halk sağlığı ve güvenliği (havacılık/ uçuş güvenliği, gıda güvenliği, COVID ile mücadele üzerine çalışmalar yapan sağlık veya tıbbi çalışanlar) veya ABD’nin ekonomisi üzerinde önemli etkisi olan göçmen olmayan vize başvurularını öncelik vermektedir. Acil randevu talebinde bulunmak için etmek için lütfen https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv web sayfasını ziyaret ediniz.

Acil NIV Randevuları  

Acil NIV randevu talepleri tek tek değerlendirilir. Acil vize randevusu almaya hak kazanacak gerçek bir acil durumunuz olduğunu düşünüyorsanız, lütfen aşağıdaki Acil Vize Talepleri talimatlarını okuyunuz. Okula kabul edilmiş olmak, iş seyahati ve aile ziyaretleri acil randevu kategorisine girmemektedir.

** COVID-19 önlemleri çerçevesinde, Türkiye Misyon tesislerine giriş, fiziksel olarak en az son 10 gündür Türkiye’de olan bireyler ile sınırlıdır. Buna ilaveten, son 14 günde ateş, nefes darlığı, geçmeyen öksürük gibi soğuk algınlığı veya grip benzeri semptomlar gösteriyorsanız randevu tarihinizi değiştirmeniz gerekmektedir. Bu durum konsolosluk hizmeti almak isteyen bireyler için de geçerlidir. Alınmış bir konsolosluk randevusunu değiştirmek için lütfen https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv adresini ziyaret ediniz.

Göçmen Olmayan Vizelerin Yenilenmesi 

Daha önceden vizesi olan başvuru sahipleri, vize görüşmesi yapmadan vizelerini yenileme hakkına sahip olabilir. Eğer vizenizin süresi son 48 ay içinde doldu ise ve kişisel bilgileriniz ve vize kategoriniz değişmemişse şahsen başvuru yapmanız gerekmeyebilir. Lütfen aşağıda bulunan “Randevuya ihtiyacım var mı?” kısmına bakınız ve daha fazla bilgi için randevu alma sitemizi ziyaret ediniz: https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv  

*Vize görüşmesinden muaf olarak vizesini yenileyeceklerin Birleşik Devletler Büyükelçiliği’ndeki azaltılmış çalışan sayısı nedeniyle başvurularının 4 ila 6 hafta süreceğini göz önünde bulundurması gerekmektedir. Pasaportunuz tarafımıza yollandıktan sonra işleme konana kadar nerede olduğu belirlenemeyecektir.

Vize Ücreti Geçerliliğinin Uzatılması 

ABD Dışişleri Bakanlığı, birçok başvuru sahibinin, vize başvuru ücretini ödediğinin, ancak hala bir vize randevusu için beklediğinin farkındadır. Sağlık ve güvenlik endişeleri nedeniyle şu anda sadece kısıtlı hizmetler sağlayabiliyoruz. Bu süreç içinde, ABD Temsilciliği’nin, rutin konsolosluk işlemlerinin askıya alınmasının bir sonucu olarak vize randevusu planlayamayan tüm başvuru sahiplerine halihazırda ödemiş oldukları ücretle bir vize randevusu planlama ve/veya randevuya katılma fırsatı tanımak için, ödemenizin (MRV ücreti olarak bilinir) geçerliliğini 30 Eylül 2023‘e kadar uzatacağını bildirmek isteriz. Rutin vize işlemlerine ne zaman döneceğimiz konusunda bilgi edinmek için lütfen bu siteyi izlemeye devam ediniz.

ABD’ye seyahat mı ediyorsunuz? 

CDC (Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi) tarafından düzenlenen en güncel Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş şartları için buraya tıklayınız.   

Göçmen olmayan vize başvurusu ile ilgili ek kaynaklar:  

ABD’ye seyahatiniz için hangi vize kategorisinin uygun olduğunu görmek için bu

internet site sini ziyaret ediniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas.html

Randevu güncellemeleri: Bu siteye girin https://ais.usvisa-info.com/ ve Türkiye’yi seçiniz.

ABD Türkiye Diplomatik Misyonunun COVİD-19 sayfası: https://tr.usembassy.gov/tr/covid-19-koronavirus-hastaligi/

Seyahat kısıtlamaları: https://travel.state.gov/content/travel.html 


Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz