- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABD99 Cents Only iflas nedeniyle tüm mağazalarını kapatacak

99 Cents Only iflas nedeniyle tüm mağazalarını kapatacak

- Advertisement -spot_img

Küresel ekonomik krizin belirsizlikleri devam ederken, şimdi de ünlü market zincirinden iflas haberi geldi.

Perakende sektöründe önemli bir adım atan 99 Cents Only Stores, 11. Bölüm iflas koruması için başvurduğunu duyurdu. Pazar günü gerçekleşen başvuruyla birlikte şirket, Amerika Birleşik Devletleri genelinde 3714 mağazadan oluşan ağının tamamını kapatma kararı aldığını açıkladı.

Kapanışlar özellikle Kaliforniya, Arizona, Nevada ve Teksas’taki yerleri etkileyecek.

Geçici CEO, son haftalarda yaptığı açıklamada, ”Bu son derece zor bir karar ve beklediğimiz ya da umduğumuz bir sonuç değildi.” diyerek durumun ciddiyetini vurguladı. Şirket, tüketicilere çeşitli ev ve market ürünleri, mevsimlik ve parti ürünlerini 99 sent veya daha düşük fiyatlarla sunarak dikkat çekiyordu. Ancak enflasyonun iş modelini sürdürülemez hale getirdiği belirtildi.

Merkezi Kaliforniya, Tustin’de bulunan 99 Cents Only, yarı zamanlı ve tam zamanlı olarak 10.800’den fazla kişiyi istihdam ediyordu. Şirket, iflas sürecinin bir parçası olarak gayrimenkul varlıklarını tasfiye etmeye ve kalan envanterini satmaya hazırlanıyor.

Bu zorlu süreci atlatmak için şirket, 35.5 milyon dolarlık yeni finansman sağlayacak bir iflas kredisi temin ettiğini duyurdu. Pazartesi günü dosyalanan mahkeme belgeleri, kapanış programının 125 mağazanın 30 Nisan’a kadar faaliyetlerini durduracağını ve kalan mağazaların da 31 Mayıs’a kadar bu süreci takip edeceğini belirtiyor.

İşten çıkarma satışlarını yönetmek ve gayrimenkul tasfiyesine yardımcı olmak için 99 Cents Only, Hilco Global’in hizmetlerinden faydalanacak. Müşteriler, tasfiye satışları sırasında kalan envanterde yüzde 30’a varan indirimler bulabilecekler. Perakendeci, ayrıca 19 Nisan’a kadar geçerli olan tüm hediye kartlarını ve ürün kredilerini de onurlandıracağını garanti etti.

99 Cents Only’nin iflas dilekçesi, şirketin hem varlık hem de yükümlülüklerinde 1 milyar doların üzerinde olduğunu gösteriyor.

(Photo by Robyn Beck / AFP) (Photo by ROBYN BECK/AFP via Getty Images)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz