- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTexas'ta Davası Süren Göçmenlere Müjde!

Texas’ta Davası Süren Göçmenlere Müjde!

- Advertisement -spot_img

Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaletine bağlı Houston şehri başta olmak üzere tüm eyalet genelindeki göçmenlik mahkemeleri davalara bakmaya başladı.

Texas göçmenlik mahkemeleri, pandemi süresince kapalı kalmalarından ötürü, sayısı 1,3 milyon davaya ulaşan ve on yıla yayılması tahmin edilen, ulusal bir göçmenlik dava birikimiyle karşı karşıya.

Yargıçlar, 6 Temmuz’da Houston, San Antonio, Dallas ve El Paso’da, mahkemelerin yeniden açılmasının ardından uzun davalarla karşı karşıya.

Syracuse Üniversitesi’nin veri araştırma merkezi TRAC tarafından elde edilen mahkeme bilgilerine göre, Houston’daki göçmenlik mahkemelerinde bekleyen dava sayısı 80.000’e ulaşırken, ortalama bekleme süresi ise üç yıldan fazla. 

Göçmenlik mahkemeleri, süreci hızlandırmak için bazı değişiklikler yapıyor. Örneğin, Houston göçmenlik mahkemelerine bir yenisi daha eklendi ve ek olarak, Houston bölgesi yargıçlarının sayısı 2020’nin başından bu yana iki katından fazla arttırıldı.

Ulusal Göçmen Hakimleri Birliği üyesi olarak konuşan California merkezli göçmenlik yargıcı Dana Leigh Marks, mahkemelerin acilen daha fazla finansmana, daha iyi teknolojiye ve en önemlisi özerkliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Göçmenlik mahkemeleri şu anda ABD Adalet Bakanlığı bünyesinde yürütülmekte ve yürütme organının takdirine tabi.

Marks, hem Trump hem de Obama yönetimlerinin, mahkemeleri daha az verimli hale getirecek şekilde göçmenlik davalarına müdahale ettiklerini belirterek, bir de araya pandeminin girmesinin, sürecin çok fazla uzamasına neden olduğunu ifade etti.

Kaynak: ABDPOST

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img