- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDErzincan'daki maden sahasında acı bekleyiş!

Erzincan’daki maden sahasında acı bekleyiş!

- Advertisement -spot_img

Erzincan’da heyelan yaşanan maden sahasında 9 işçi için arama çalışmaları sürüyor. Toplam 827 personelin görev yaptığı bölgede, işçilerin aileleri gelecek haberleri umutla bekliyor. Gözyaşları içinde çalışmaları izleyen, kayıp işçilerden Uğur Yıldız’ın kayınvalidesi “1,5 senedir kızımla evliydi. Aradık ulaşamadık, telefonu kapalıydı. Çok üzgünüm. Yardımcı olun kurtarın. 8 senedir burada çalışıyor” dedi.

Erzincan’da dün yaşanan toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar bulunanın olmadığı maden ocağına işçilerin aileleri de geldi.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2010 yılı Aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler’deki maden sahasında, dün saat 14.28’de Eski Değirmen mevkiinde heyelan yaşandı. Maden ocağı sahasındaki 200 metre yüksekliğindeki biriktirilmiş toprak kaydı. 10 milyon metreküp olduğu hesaplanan kütlenin yaklaşık 800 metre kadar hareket ettiği tespit edildi. Koca bir dağın çöktüğü olayda toprak altında kalanların olduğu ihbarı üzerine bölgeye Erzincan Jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

827 PERSONELLE ARAMA YAPILIYOR

Bölgede Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresin, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli AFAD ekipleri ile ile birlikte birçok gönüllü yardım kuruluşu kurtarma çalışmalarına katıldı. AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339’u arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel, toprak kayması olan alanda görev yapıyor. 5 dron, 2 kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeğiyle çalışmalar devam ediyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz