- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTimes Square'da Dünya Türk Kahvesi Günü Kutlandı

Times Square’da Dünya Türk Kahvesi Günü Kutlandı

- Advertisement -spot_img
Amerika Birleşik Devletleri New York’ta 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kutlandı.Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun girişimleriyle gerçekleşen etkinlikle birlikte New Jersey Valisi, 5 Aralık’ı resmi olarak Türk Kahvesi Günü olarak kabul etti.

Amerika Birleşik Devletleri New York’ta 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kutlandı.

Washington, New York, Michigan, North Carolina, Florida gibi birçok büyük eyalet, geçtiğimiz yıl 5 Aralık’ı Türk Kahvesi gününü kabul etmişti ve ilk defa geçen yıl Times Square’da kutlanmıştı.

Bu yıl da Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun girişimleriyle gerçekleşen etkinlikle birlikte New Jersey Valisi, 5 Aralık’ı resmi olarak Türk Kahvesi Günü olarak kabul etti.

Turkish Coffee Lady olarak bilinen Gizem Şalcıgil White, kahve arabasıyla birlikte New York’u karış karış gezerek insanlara kahve ve lokum ikram etti.  ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli’nin aktardığına göre kahve aracını gören ve tadım yapan Amerikalılar Türk kahvesine olan hayranlıklarını saklayamadı.

Türk kahvesinin resmi bir güne bürünmesinde öncülük yapan ve Turkish Coffee Lady isimli kahve markasının sahibi olan Şalcıgil White,  aynı zamanda Virginia eyaletinde kahve dükkanı işletiyor. 

ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli’ye duygularını aktaran Şalcıgil White, “Amerikalılara hem kahvemizi hem de Türkiye’yi tanıtıyoruz. Bu sayede dostlukları da pekiştiriyoruz.” dedi.

Bu projenin, kültürel diploması projesi olduğunu belirten ve Türk kahvesinin müthiş bir kültür elçisi olduğunu ifade eden Turkish Coffee Lady, dünyada içilen kahvenin, Türklerin 16. yüzyılda keşfettiği pişirme metodu sayesinde var olduğunu söyledi.

Times Square’da Büyük Etkinlik

Aynı akşam Times Square Meydanında yapılan Türk Kahvesi Günü etkinliğinde, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Gülay Aydemir bir konuşma yaptı.

Aşırı soğuk havaya rağmen Türk toplumunun ve basının yoğun olarak katılım sağladığı etkinlikte Gizem Şalcıgil White konuşma yaptı. New Jersey Valisi’nin verdiği ve Türk Kahvesi Günü’nü resmi olarak kabul ettiklerini gösteren belge de herkese gösterildi.

Microart ustası Hasan Kale’nin 100. Yıla özel kahve ile hazırladığı Atatürk sergisinden bazı örnekler de sergilendi.

New York Başkonsolosu temsilen Yardımcısı Tugay Şen’in de bulunduğu etkinlikte Gizem Şalcıgil White, etkinliğe katılanlara kendi markası olan Turkish Coffee Lady’nin kahvelerinden birer paket hediye etti.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede ayrıca Anadolu Ateşinin 4 dansçısı, Türk ezgileriyle otantik bir dans gösterisi sergilediler.

Kaynak: abdpost.com
*Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir
Kaynak Link: https://www.abdpost.com/new-york-times-square-da-turk-kahvesi-gunu/257358/

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz