- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDMike Tyson'dan dayak yiyen uçak yolcusu 400 bin dolar istiyor!

Mike Tyson’dan dayak yiyen uçak yolcusu 400 bin dolar istiyor!

- Advertisement -spot_img

Florida’ya giden JetBlue uçağında ağır siklet boks şampiyonu Mike Tyson tarafından dövülen bir yolcu, zararının karşılanması için 450.000 dolar tazminat talep ediyor.

New York Post gazetesinin haberine göre, yolcuyu temsil eden bir avukat, Mike Tyson’ın hukuk ekibine, Nisan 2022’de San Francisco’dan Florida’ya yapılan bir uçuş sırasında Tyson’ın saldırısından kaynaklanan “yaralanmalar ve zararlar” iddiasıyla dava öncesi bir uzlaşma talebi iletti.

Tyson’ın hukuk ekibi, özellikle de yolcunun bir yıl önce suç duyurusunda bulunmamayı tercih ettiği gözönüne alındığında, beklenmedik haber karşısında hazırlıksız yakalandı.

Melvin Townsend’in avukatı tarafından kaleme alınan mektupta, olaydan hemen sonra Townsend’in “şiddetli bir baş ve boyun ağrısı çektiği” ve Tyson’ın saldırısının etkilerini hala yaşadığı belirtiliyor. Bu nedenle Townsend, terapi, ilaç ve depresyon ve diğer tedaviler de dahil olmak üzere tıbbi bakımını karşılamak için 450.000 dolar tazminat talep ediyor.

MIKE TYSON’LA ALAY ETMEYE BAŞLAYINCA DAYAĞI YEDİ

Olay Nisan 2022’de San Francisco Havaalanı (SFO) (Kaliforniya) ve Fort Lauderdale Havaalanı (Florida) arasında tarifeli bir JetBlue uçuşunda meydana geldi. Başka bir yolcu tarafından çekilen görüntülerde, Tyson’ın arkasındaki yolcu koltuğunda oturan Townsend’in boksörün başının üzerinde durduğu ve onunla alay ettiği görülüyor.

Daha sonra Tyson, diğerleri durumu sakinleştirmeye çalışırken adamın yüzüne defalarca yumruk atarken görülebiliyor.

Tyson daha sonra yaptıkları için özür diledi. Ancak saldırıya uğrayan yolcu, ağır siklet şampiyonu hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunmamayı tercih etti. Olayla ilgili soruşturmaya yürüten savcı, mağdurun “Tyson’a karşı herhangi bir suçlamada bulunmadığı için” yargı süreci başlatılmadığını açıklamıştı.

ASİ YOLCULAR

COVID-19 salgınından sonra, ABD’de kural tanımayan yolcularda eşi benzeri görülmemiş bir artış yaşandı. Buna yanıt olarak, ABD havacılık düzenleyicisi Federal Havacılık İdaresi (FAA), kurallara uymayan yolcular için sıfır tolerans politikasını uygulamaya koydu. Bu, kurallara uymayanların cezai suçlamalarla ve hapis cezasıyla bile karşılaşabileceği anlamına geliyor.

2021 yılı, uçuş sırasında rapor edilen toplam 5.973 yıkıcı davranış vakası ile asi yolcu olaylarının en yoğun olduğu yıl oldu. Neyse ki, o zamandan beri bu olayların sıklığı azaldı. FAA, 2022 yılında uçakta 2.455 kural dışı davranış vakası bildirirken, 2023 yılında şu ana kadar 1.900 vaka kaydedildi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz