- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTÜRKİYETürkiye’yi Vuran Fırtına Nedeniyle 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Türkiye’yi Vuran Fırtına Nedeniyle 2 Kişi Hayatını Kaybetti

- Advertisement -spot_img

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlerdir uyarısını verdiği kuvvetli fırtına Türkiye’yi etkisi altına aldı. 76 ilde etkili olan fırtına ve sağanak yağış nedeniyle Sinop ve Konya’da iki kişi hayatını kaybetti. Konuya ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’dan açıklama geldi.

Türkiye’nin 76 ilini saran fırtına ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Birçok kentte vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına sonrası acı haber peş peşe geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Sinop, Erfelek’te bir yapıda fırtına nedeniyle yapısal çökme meydana gelmiş enkaz altında kalan 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara, Şereflikoçhisar’daki askeri kışlada fırtınaya bağlı cam düşmesi sonucunda 4 askerimiz yaralanmıştır.

Konya ilimizde aşırı yağıştan korunmak için bir ahıra giren 5 vatandaşımızın içeride olduğu sırada göçük meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 4 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye sevk edilmiştir” denildi.

AFAD verisine göre toplamda 2 kişi hayatını kaybederken 10 kişi ise yaralandı.

İşte can kaybı ve yaralı listesi:

SİNOP’TA GÖÇÜK: 1 CAN KAYBI

Sinop, Erfelek’te bir yapıda fırtına nedeniyle yapısal çökme meydana gelmiş enkaz altında kalan 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

ANKARA’DA 4 ASKER YARALANDI

Ankara, Şereflikoçhisar’daki askeri kışlada fırtınaya bağlı cam düşmesi sonucunda 4 askerimiz yaralanmıştır.

KONYA’DA GÖÇÜK: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Konya ilimizde aşırı yağıştan korunmak için bir ahıra giren 5 vatandaşımızın içeride olduğu sırada göçük meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 4 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye sevk edilmiştir.

GİRESUN’DA 2 YARALI

Giresun ilimizde çatı uçması sonucunda 2 vatandaşımız yaralanmıştır.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ilgili kurumlarımızla birlikte olaylara; 918 personel 174 araç ile müdahale edilmektedir.

16 İLDE 198 KİŞİ KURTARILDI

Yapılan çalışmalar sonucunda 16 ilde 198 vatandaşımız kurtarılmıştır.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı; yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz