- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York Atatürk Okulu ve Amerika Türk Kadınlar Birliği, Türk Kültürü ve...

New York Atatürk Okulu ve Amerika Türk Kadınlar Birliği, Türk Kültürü ve Cumhuriyet Değerlerini Yaşatmak İçin Bowling Green Park’ta Buluştu

- Advertisement -spot_img

New York’un ünlü Wall Street bölgesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. New York Belediye Başkanı Eric Adams ve Başkonsolos Reyhan Özgür’ün katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, 23. Geleneksel Türk Bayrağını Göndere Çekme Töreni düzenlendi.

Türk kültürünü ve Cumhuriyet’in değerlerini yaşatmayı amaçlayan New York Atatürk Okulu öğretmenleri, etkinlikte bir araya geldi.

New York Atatürk Okulu Öğrencileri, şiirler okuyarak etkinliğe renk kattılar ve toplumsal birlik ve dayanışmayı güçlendirdiler.

Amerika Türk Kadınlar Birliği, Bowling Green Park’ta düzenlenen etkinliğe kadın gücünü temsil ederek bu anlamlı etkinliği daha da özel hale getirdi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, etkinlikte yaptığı teşvik edici konuşma ile TWLA Amerika Türk Kadınlar Birliğini destekledi. Türk kültürünün ve dilinin gelecek nesillere aktarılmasına verilen önemi vurguladı. Adams’ın desteği, derneğin bu performansı adına önemli bir adım olarak kabul edildi. Dernek Üyeleri, TWLA, Adams’a minnettarlığını ifade etti.

*1958’de kurulan ATKB (Amerika Türk Kadınlar Birliği), Türk dili ve kültürünü yaşatma amacı taşıyan bir kadın derneği olarak faaliyet göstermektedir.

Fotoğraf:
-NY Atatürk Okulu
-Amerika Türk Kadınlar Birliği

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz