- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBeyaz Saray'da bayraklar yarıya indirildi… ABD onun peşinde!

Beyaz Saray’da bayraklar yarıya indirildi… ABD onun peşinde!

- Advertisement -spot_img

ABD bir kez daha silahlı saldırı ile sarsıldı. Beyaz Saray’da bayrakların yarıya indirildiği görüldü. 18 kişinin öldürüldüğü saldırının ardından Robert Card adlı şüpheliyi yakalamak için ülke alarma geçti…

Maine eyaletinde dün yaşanan silahlı saldırının ardından saldırganı arama çalışmalarında ikinci güne girildi. Maine Valisi Janet Mills, düzenlenen basın toplantısında 18 kişinin öldüğünü, 13 kişinin de yaralandığını duyurdu. Maine Eyalet Polisi, vatandaşlara evlerinde kalma uyarısına devam ederken yaptıkları açıklamada, “Robert Card, kolluk kuvvetlerinin arayacağı evlerden herhangi birinde olabilir. Kolluk kuvvetleri Card’ın yerini tespit etmek ve yakalamak için her ipucunu takip ederek gerekli özeni göstermektedir” ifadelerini kullandı.

350 KİŞİLİK BİR EKİP ARIYOR

ABD emniyet yetkilileri, Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF), İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ve diğerler federal güvenlik güçlerinden ajanların da silahlı saldırganı arama çalışmalarına katıldığını açıkladı.

Maine eyalet polisi halkı evlerinde kalmaya devam etmeleri konusunda uyarırken, Card’ı aramak için helikopterler, dronlar ve arama köpekleriyle desteklenen 350 kişilik bir ekip oluşturulduğu öğrenildi.

40 yaşındaki saldırgan son olarak olay yerinde görüldü, terk edilmiş arabası akşam saatlerinde Lizbon kasabasında bulundu. CNN International şüphelinin evine dün gece yapılan baskını canlı olarak izleyicileri ile paylaştı. Görüntülerde Card’ın ailesine ait olduğu belirtilen evin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. FBI ajanları ‘Elleriniz yukarıda dışarı çıkın’ çağrısında bulunurken, yapılan aramalardan bir sonuç alınamadığı öğrenildi.

VAHŞİ DOĞADA HAYATTA KALMAK İÇİN GEREKLİ DONANIMA SAHİP

Güvenlik güçlerini adeta alarma geçiren saldırgan ABD medyasının da bir numaralı gündem maddesi olmuş durumda. Card’ın ABD gazetelerine konuşan komşuları hem saldırganın hem de ailesinin silah ve av merakları olduğunu anlatarak evden sürekli sesler geldiğini anlattılar. Uzmanlar da Card’ın iyi bir avcı olması nedeni ile vahşi doğada hayatta kalmak için iyi donanıma sahip olduğu konusunda uyarıda bulunuyor.

BAŞKA BİR SALDIRI PLANLIYOR OLABİLİR

Arama çalışmalarına katılan bir kaynak İngiliz Dailymail gazetesine yaptığı açıklamada saldırganın görüntüsünü değiştirebileceğini bu nedenle de herkesin uyanık olması gerektiğini belirterek “Hala bu bölgede olabilir, polisle çatışmayı ya da başka bir saldırı yapmayı planlıyor olabilir. Hiçbir fikrimiz yok.” dedi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre Card, yaz aylarında bir ruh sağlığı merkezine yatırıldı. Card’ın, askeri eğitim sırasında aşırı tavırlar gösterdiği ve bunun üzerine hastaneye yatırıldığı bildiriliyor.

-CNN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz