- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’li Doktor, Eşini Öldürmesi İçin Bitcoin ile Kiralık Katil Tuttu

ABD’li Doktor, Eşini Öldürmesi İçin Bitcoin ile Kiralık Katil Tuttu

- Advertisement -spot_img

54 yaşındaki bir doktor, karısını öldürmesi için bir kiralık katile binlerce dolarlık Bitcoin gönderdi.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre James Wan adlı bir şahıs, karısını öldürmesi için 18 Nisan 2022’de dark web üzerinden bir kiralık katil bulmayı denedi.

Bunun için bir ilan yayımlayan Wan, eşinin ismini, adresini, Facebook hesabını, plakasını ve arabasının bilgilerini paylaştı. Wan daha sonra paranın yarısını önden yatırarak hesabına yaklaşık 8 bin dolarlık Bitcoin aktardı.

Aradan iki gün geçmesine rağmen parayı hesabında göremeyen Wan, platformdaki bir yetkiliyle iletişime geçti ve parayı yanlış cüzdana gönderdiğini fark etti. Daha sonra doğru cüzdan adresini bulan Wan, hesaba bir kez daha 8 bin dolarlık Bitcoin aktardı.

Wan, hesabında yeteri kadar para olması adına 29 Nisan 2022’de yaklaşık 8 bin dolarlık bir Bitcoin transferi daha yaptı. 54 yaşındaki doktor, Bitcoin değer kaybettiği için 10 Mayıs 2022’de hesabına yaklaşık bin 200 dolarlık Bitcoin daha aktardı.

İşlemleri takip eden FBI yetkilileri, Wan’ın eşine koruma sağladı ve Wan’ı sorguya aldı. İşlemleri yaptığını itiraf eden Wan, daha sonra dark webde paylaştığı ilanı kaldırdı.

Suçunu itiraf eden Wan’ın cezasına 18 Ocak 2024’te karar verilecek.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz