- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’nin yüzbinlerce Amerikalıyı Ortadoğu'dan tahliye edeceği iddiası: Plan hazırlanıyor

ABD’nin yüzbinlerce Amerikalıyı Ortadoğu’dan tahliye edeceği iddiası: Plan hazırlanıyor

- Advertisement -spot_img

ABD’nin Ortadoğu’daki çatışmanın kontrol altına alınamaması halinde İsrail ve Lübnan’dan vatandaşlarını tahliye etme olasılığını değerlendirdiği öğrenildi.

The Washington Post gazetesinin kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, ABD yönetimi, Filistin-İsrail çatışmasının kontrol altına alınamaması durumunda yüz binlerce Amerikan vatandaşını Ortadoğu’dan tahliye edilmesi ile ilgili bir plan üzerinde çalışıyor.

‘En kötü senaryoda’ İsrail ve Lübnan’da yaşayan 600 binin üzerinde Amerikalının tahliye edilebileceği yönünde bilgi veren bir kaynak, “Tüm acil durumlar için bir plan yapmamak sorumsuzluk olurdu” diye konuştu.

Aynı zamanda gazetenin diğer bazı kaynakları, bundan daha farklı senaryoların daha olası olarak değerlendirildiğini ifade etti. Makalede, Washington yönetiminin İsrail’in olası bir kara operasyonu zemininde çatışmanın büyümesi ihtimalinden derin endişe duyduğu vurgulandı.

ABD yönetiminin Lübnan’daki Hizbullah’ın eylemlerinden dolayı da endişeli olduğuna dikkat çeken bir kaynak, “Bu gerçek bir sorun haline geldi. Yönetim, durumun kontrolden çıkabileceği konusunda oldukça endişeli” diye konuştu.

Makalede, Amerikan makamlarının endişelerinin yalnızca İsrail ve Lübnan’daki durumdan değil, aynı zamanda tüm Arap dünyasını kasıp kavuran sokak protestolarından da kaynaklandığı belirtiliyor. WP, üst düzey yetkililerin, bölgedeki Amerikalılar arasında paniğe yol açmamak için acil durum tahliye planlarını tartışmak konusunda isteksiz olduğunu, ancak son günlerde bu tutumlarının değiştiğini ve çatışmanın büyümesi konusundaki endişeleri göstermeye başladığını ifade etti.

Son günlerde üst düzey ABD yetkilileri, çok sayıda vatandaşın tahliyesinde karşılaşılabilecek karmaşık lojistik zorluklara odaklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın tahminlerine göre, Hamas militanlarının saldırısı sırasında İsrail’de yaklaşık 600 bin, Lübnan’da ise 86 bin Amerikalı vardı.

Sputnık

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz