- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'den Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin ilk sözler: Türkiye'ye minnettarız

ABD’den Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin ilk sözler: Türkiye’ye minnettarız

- Advertisement -spot_img

Soçi’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin ABD’den ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Rusya’yı tahıl anlaşmasını uygulamaya çağırıyoruz. ABD ve Birleşmiş Milletler Türkiye’ye minnettar.” ifadelerine yer verildi.

Abd Dışişleri Bakanlığı, Soçi’deki Erdoğan-Putin zirvesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Rusya’yı tahıl anlaşmasını uygulamaya çağırıyoruz. ABD ve Birleşmiş Milletler Türkiye’ye minnettar.” ifadelerine yer verildi.

SOÇİ’DE “TAHIL KORİDORU” GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme gerçekleştirdi. Dünyanın gözünü diktiği zirvede ana gündem maddesi Rusya’nın tek taraflı feshettiği Tahıl Koridoru Anlaşması oldu. Putin, Rus tahıl ürünlerinin ihracatı ile ilgili yaptırımların kaldırılması halinde anlaşmayı yeniden yürürlüğe koyabileceklerini söyledi. Erdoğan ise Birleşmiş Milletler’in yeni hazırlayacağı paketle Tahıl Koridoru’nun devam edebileceğini belirtti.

ABD: TÜRKİYE’YE MİNNETTARIZ

Kritik zirve ile ilgili ABD’den de ilk açıklama geldi. CNN Türk’e açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, “Rusya’yı tahıl anlaşmasını uygulamaya çağırıyoruz. ABD ve Birleşmiş Milletler Türkiye’ye minnettar.” ifadelerini kullandı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz