- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMPaint'e yapay zeka geliyor: Yazdıklarınızı resme dönüştürecek

Paint’e yapay zeka geliyor: Yazdıklarınızı resme dönüştürecek

- Advertisement -spot_img

Microsoft, Windows 11’deki yapay zeka çalışmalarına hız kazandırdı. Paint, Fotoğraflar ve Ekran Alıntısı Aracı gibi uygulamalara yapay zeka destekli yeni özellikler ekleneceği ortaya çıktı.

Microsoft, son bir yılda yapay zeka alanında attığı adımlarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Yapılan yeni ürün duyurularının hemen hemen hepsi, bir şekilde yapay zeka işlevselliği içeriyor ve şimdi Windows 11’deki uygulamalar da bu trende katılıyor.

Görüntülü görüşme sırasında kameranıza filtre eklemenizi sağlayan Windows Studio Effects ile yakında çıkacak Windows Copilot’un yanı sıra, Microsoft’un mevcut uygulamalarına da yapay zekayı entegre etmeyi planladığı ortaya çıktı.

Windows Central sitesinin haberine göre, Windows 11’in Fotoğraflar, Ekran Alıntısı Aracı ve Paint uygulamalarına yapay zeka yetenekleri ekleneceği öğrenildi. Bu özelliklerden bazıları, özel donanımlar olan NPU (sinir işleme birimi) veya VPU (görüntü işleme birimi) gerektirecekken, diğerleri için böyle bir gereklilik olmayacak.

FOTOĞRAFLAR UYGULAMASI, NESNELERİ TANIYACAK

Gelen bilgilere göre Windows 11’deki Fotoğraflar uygulaması, fotoğraftaki nesneleri veya kişileri tanıma ve bunları kesip başka bir yere yapıştırma yeteneğine sahip olacak. iPhone ve Android akıllı telefonlarda uzun süredir mevcut olan bu özellik, yapay zeka sayesinde Windows’a da nihayet geliyor.

Ekran Alıntısı Aracı konusunda, Microsoft’un hızlı panoya kopyalama işlemleri için optik karakter tanıma (OCR) teknolojisini entegre etmeyi hedeflediği belirtiliyor. Ayrıca, Kamera uygulamasına da OCR özelliği kazandırılarak, kullanıcıların cihazda çekilen fotoğraflardaki metinleri seçmeleri sağlanacak.

PAİNT, YAPAY ZEKA İLE RESİM ÇİZECEK

Microsoft, Paint uygulamasını da unutmadı. Edinilen bilgilere göre, ABD’li teknoloji şirketinin üzerinde çalıştığı yapay zeka özelliği, kullanıcıların belirlediği kriterlere göre tuval oluşturmasına olanak tanıyacak. Bu fonksiyon, şu an Bing Resim Oluşturucu tarafından kullanılan teknolojiye dayanacak.

Örneğin Paint’ten kayak yapan bir çocuk resmi çizmesini istediğinizde, yapay zeka bu komutunuzu baz alarak istediğinize en uygun tuvali otomatik olarak oluşturacak. Daha sonra Paint’teki boyama vb. araçları kullanarak tuvali istediğiniz gibi düzenleyebileceksiniz.

Ancak bu yapay zeka yeteneklerinin ne zaman veya nasıl Windows 11’e entegre edileceği henüz net değil. Kaynaklar, bu fikirlerin hala geliştirme aşamasında olduğunu ve Microsoft’un Windows platformuna daha fazla yapay zeka yeteneği katmanın yollarını araştırmaya devam ettiğini belirtiyor.

Kaynak : Windows Central

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz