- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDYüksek Mahkeme New York silah ruhsatı yasasını görüşecek

Yüksek Mahkeme New York silah ruhsatı yasasını görüşecek

- Advertisement -spot_img
Çarşamba günü görüşülecek dava, silahlı şiddetin artmasıyla gündeme geldi. Bu davada çıkacak karar, günlük yaşamlarına devam ederken, ateşli silah taşımaya uygun insan sayısını önemli ölçüde artırabilir

Dava, New York’un kısıtlayıcı silah ruhsatı yasasına ve yasaya karşı çıkanların, meşru müdafaa için toplum içinde ateşli silah taşıma hakkına sahip olup olmadığına odaklanıyor.

Silah kontrol grupları, bir yüksek mahkeme kararının, eyaletlerin kısıtlamaları kaldırmasını gerektirmesi durumunda, sonucun daha fazla şiddet doğuracağını söylüyor.

Bu arada silah hakları grupları, çatışma riskinin, tam olarak kendilerini savunma için silahlanmaya hakları olduğu görüşünü savunuyor.

Mahkeme en son 2008 ve 2010’da, önemli silah hakları kararları verdi. Bu kararlar, ülke çapında meşru müdafaa için silah bulundurma hakkını tesis etti.

Kalabalık Kaliforniya ve birkaç Doğu eyaleti de dahil olmak üzere, yaklaşık yarım düzine eyalet, silah taşımayı, bunu yapmak için özel bir ihtiyaç gösterebilenlerle sınırlandırıyor.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img