- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’de maske takma zorunluluğu geri geldi!

ABD’de maske takma zorunluluğu geri geldi!

- Advertisement -spot_img

DSÖ ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Covid-19’un yüksek mutasyona uğramış yeni bir alt varyantını dikkatle takip ettiklerini açıkladı. Atlanta’da bir kolejde COVID-19 BA.2.86 varyantı sebebiyle toplantı ve öğrenci partileri yasaklanırken, maske takma zorunluluğu da getirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Covid-19’un yüksek mutasyona uğramış yeni bir alt varyantını dikkatle takip ettiklerini açıkladı.

Bilim insanları, BA.2.86 olarak adlandırılan yeni varyantın, şu anda dünyada baskın olan XBB.1.5 varyantından ayıran 36 mutasyona sahip olduğunu belirtti.

BİRKAÇ ÜLKEDEN RAPORLAR GELDİ

Dünya Sağlık Örgütü tarafından dün yaptığı açıklamada adı BA.2.86 olarak açıklanan varyantın durumunu taşıdığı çok sayıda mutasyon nedeniyle “gözlem altındaki varyant” olarak güncellemişti.

Ortaya çıkan yeni varyantla alakalı henüz birkaç ülkeden raporlar iletildiğini belirten DSÖ, şu anda “izlenmesi gereken” kategorisinde 3, “gözlem altındaki” kategorisinde ise 7 varyant bulunduğunu da ifade etmişti.

-Haberet

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz