- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'den Tesla'nın 280 bin aracına inceleme 

ABD’den Tesla’nın 280 bin aracına inceleme 

- Advertisement -spot_img

ABD’de otomobil güvenlik denetçisi kurumlar Tesla’nın 280 bin Model 3 ve Model Y aracı hakkında hidrolik direksiyon ve direksiyon kontrolü sorunları nedeniyle inceleme başlattıklarını bildirdi.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Dairesi kullanıcılardan Tesla’nın 2023 Model 3 ve Model Y araçları hakkında 12 şikayet almasının ardından ön inceleme başlattı.

Bir Model 3 kullanıcısı Mayıs ayında aracın direksiyonunun sıkışmış olduğunu hissettiğini ve yoldan çıkarak ağaca çarptığını rapor etmişti.

Georgia eyaletinin Alpharetta kentinde ise Tesla’nın 2 yaşında Model Y aracı bir alışveriş merkezinden çıkarken direksiyonu aniden dönmez oldu. Sürücü şans eseri aracı alışveriş merkezinin otoparkına geri sokmayı başardı.

Tesla’nın araçlarını test eden veya inceleyen otomotiv uzmanlara göre, bu araçlar genellikle reklamı yapılan menzil tahminlerine ve kendi dahili ekipmanlarının sağladığı tahminlere ulaşamıyor.

Tesla konuyla ilgili Reuters haber ajansının sorularını henüz yanıtlamadı.

Başlatılan inceleme, sorunun güvenlik riski oluşturup oluşturmadığını belirlemek için resmi bir soruşturmanın ilk adımı. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Dairesi’nin geri çağırma talep edebilmesi için önce bir mühendislik analizi yapması gerekiyor.

Bir diğer şikayet ise Nisan ayında sadece 30 gün önce satın alınmış bir Tesla Model Y aracın tekerleğinin sağa doğru sert şekilde dönmesinin ardından geldi. Ekranda “Direksiyon Desteği Azaltıldı” uyarısı çıkarak bir hata kodu görüntülenmişti.

Sürücü hidrolik direksiyonun devre dışı kaldığını ve direksiyonu kullanmanın güvensiz olacağını hissettiğini söyledi. Sürücü Tesla’nın servis randevusunu parça siparişindeki yığılma nedeniyle 2 Mayıs’tan 25 Mayıs’a aldığını ekledi. Tesla bunun bilinen bir sorun olduğunu ve direksiyon dişli kutusunun tamamen değişebileceğini belirtti.

Honolulu’da bir sürücü ise Tesla araç satın aldıktan bir hafta sonra direksiyonun rastgele kilitlenmeye başladığını ve bunun Tesla servisine gitmeden önce farklı tarihlerde altı kez olduğunu kaydetti. Sürücü aracın 3 haftadır Tesla servisinde yeni bir direksiyon sistemi beklediğini kaydetti.

Kaynak: VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz