- Advertisement -spot_img
Ana SayfaEKONOMİMerkez Bankası Başkanı Erkan açıkladı: Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 22.3'ten yüzde...

Merkez Bankası Başkanı Erkan açıkladı: Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 22.3’ten yüzde 58’e yükseldi

- Advertisement -spot_img

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 3. Enflasyon raporunu açıkladı. 2025 yılını istikrar döneminin başlangıcı olarak gördüklerini ifade eden Erkan, “Kalıcı olarak gerileyen enflasyona, yatırımlar ve nitelikli büyüme eşlik edecektir” dedi. Erkan, yıl sonu enflasyon tahminlerinin de yüzde 58 olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Enflasyon Raporu 2023-III Bilgilendirme Toplantısı’nın ardından konuştu.

Erkan, yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 22.3’ten yüzde 58’e çıkarıldığını açıkladı.

Erkan, “Enflasyon patikamızda önemli güncelleme gerçekleştirdik. Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58’e (önceki yüzde 22.3), 2024 için yüzde 33’e (önceki yüzde 8,8) yükselttik. 2025 sonu enflasyon tahmini yüzde 15 olarak belirlendi” dedi.

Merkez Bankası rezervlerinde artış

Merkez Bankası rezervlerinde artış olduğunu da belirten Erkan, “Rezervleri hazirandan itibaren güçlü artış gösteriyor. Rezervler güçlenmekte finansman koşulları güçlenmekte ve kur oynaklığı azalmaktadır” dedi.

Merkez Bankası’nın temel amacının fiyat istikrarı olduğunu belirten Erkan, “Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar, parasal sıkılaştırmayı kademeli olarak güçlendireceğiz. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm araçlarımızı kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

Parasal sıkılaşmanın devam edeceğinin altını çizen Erkan, “Parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları aldık ve almaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz