- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'nin NATO Temsilcisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyoruz

ABD’nin NATO Temsilcisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ediyoruz

- Advertisement -spot_img

ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Julianne Smith, “Hem ABD ile Türkiye arasındaki ikili güvenlik ilişkisi, hem de daha geniş anlamda Türkiye’nin İttifak ile olan güvenlik ilişkisi büyük beğeni topluyor” dedi.

ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Julianne Smith, NATO ittifakı ve Türkiye ortaklığı üzerine çevrim içi toplantıda değerlendirmelerde bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye’deki seçim sonuçlarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türk halkını tebrik eden Smith, Türk halkı tarafından seçilen hükümetle çalışmayı ve ikili ilişkileri derinleştirmeyi dört gözle beklediklerini söyledi.

Smith, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacak NATO zirvesinde çok güçlü ve çeşitli çıktılara sahip olacaklarını vurguladı.

Büyükelçi Smith, transatlantik güvenliğini güçlendirmenin yolunun “İsveç’i NATO’nun tam üyesi olarak kabul etme sürecini tamamlamak” olacağını belirterek, İsveç’in “teröre yaklaşımında önemli değişiklikler yaparak Türkiye’nin endişelerine yanıt verdiğini” savundu.

AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz