- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD merkezli Goldman Sachs, seçim sonrası Türk lirasına ilişkin tahminlerini güncelledi

ABD merkezli Goldman Sachs, seçim sonrası Türk lirasına ilişkin tahminlerini güncelledi

- Advertisement -spot_img

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesinin değişmesinin ardından Türk lirası tahminini revize etti. Banka, 12 ay sonrası için dolar/TL tahminini 22’den 28’e çıkardı.

Uzmanlara göre Erdoğan, Mehmet Şimşek’i kabinesine atayarak yeni hükümetin daha geleneksel ekonomi politikalarına döneceği sinyalini verdi.

Goldman Sachs’ın yayınladığı bir notta, Erdoğan’ın yeni üst düzey ekibini açıklamasının ardından, “Mehmet Şimşek’in yeni hazine ve maliye bakanı olarak seçilmesi, para politikasının daha geleneksel bir yöne kayabileceği olasılığını artırıyor” ifadelerine yer verildi.

“TAHMİNLER REVİZE EDİLDİ”

Banka, dolar/TL’nin 3, 6 ve 12 ay sonra sırasıyla 23, 25 ve 28 seviyelerine ulaşabileceğini tahmin etti. Önceki tahminler ise 19, 21 ve 22 seviyelerindeydi. Ancak Erdoğan’ın seçimi kazanması ve dolar/TL’nin 20 seviyesinin üzerine çıkarak rekor kırması tahminleri değiştirdi.

DOLAR 28’İ GÖREBİLİR

Analistler, gelişmelere bağlı olarak 28 seviyesinin bir yıldan daha kısa sürede gerçekleşebileceğini belirtti. Ayrıca, beklenenden daha büyük bir faiz artışının, liranın tahmin edilenden daha az değer kaybetmesi anlamına gelebileceği de vurgulandı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz