- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGÜNDEMCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de konuşuyor: Kazanan sadece biz değiliz, kazanan Türkiye'dir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de konuşuyor: Kazanan sadece biz değiliz, kazanan Türkiye’dir

- Advertisement -spot_img

Erdoğan’ın Beştepe’de yaptığı balkon konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

* Biz Türkiye’yi çok seviyoruz. Bu millet sevilmez mi? Kandil’dekiler sevmez, onların uzantıları sevmez ama biz severiz. Resmi rakam, 320 bin kişi şu anda burada. Sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz.

* Seçim kayda değer bir sıkıntı, sorun yaşanmadan tamamlandı. Gayriresmi sonuçlara göre milletimiz Cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıllığına daha bizlere tevdi etti. Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Gerek 14 Mayıs’ta gerek 28 Mayıs’ta tercihini hangi partiden, hangi adaydan kullanmış olursa olsun yurt içinde ve yurt dışında sandık başına giderek iradesine sahip çıkan her vatandaşıma teşekkür ediyorum.

‘Kazanan Türkiye’dir’

* Seçimin ilk turunda milletimiz TBMM çoğunluğunu Cumhur İttifakı’na vererek yasama tercihini zaten ortaya koymuştu. Bugün yürütmedeki tercihi de kesinleşti. Milletimizin her iradesi gibi bu sonucun da başımızın üstünde yeri var. Kazanan sadece biz değiliz, kazanan Türkiye’dir.

* Biz her fırsatta kazandığımızda ülkemizde kimse kaybetmeyecek demiştik. Yine aynı şekilde biz kazandığımızda tek kaybeden ülkemizle ilgili kirli senaryoların sahipleri ile onların aparatları olan terör örgütleri ve tefeciler olacak demiştik. Buradan aynı sözü bir kez daha veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Artık seçim dönemine dair tüm tartışmaları bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz, hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir. Biz bu çağrıyı laf olsun diye değil, tüm kalbimizle yapıyoruz.

* Ben hesap uzmanı değilim ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var. 2018’de CHP vekil sayısı 146’ydı. 2023’te vekil sayısı 169. Bir artış var. Fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane vekil verdi. Sayı 129’a düştü 146’dan. Herhalde 129 büyüktür diyemezsiniz. Kandil’dekilerle onları arkaya alıp bir video çekimi ile haydi diyebilirsiniz ama bu millet yutmuyor. 17 vekil düşmüş durumda.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz