- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDSezgin Baran Korkmaz'ın ortağı Lev Dermen'e ABD'de 40 yıl hapis cezası

Sezgin Baran Korkmaz’ın ortağı Lev Dermen’e ABD’de 40 yıl hapis cezası

- Advertisement -spot_img

ABD’de Sezgin Baran Korkmaz davasında da adı geçen ve kendisinin “ortağı” olarak anılan Lev Aslan Dermen (Termenciyan) ile Utahlı Kingston ailesinin üyeleri ABD’yi 1 milyar dolar dolandırdığı gerekçesiyle 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD Salt Lake City Bölge Mahkemesi Hâkimi Jill Parrish, Dermen’i Kingston ailesinin dolandırıcılık planını uyguladığı ve büyüttüğü gerekçesiyle suçlu buldu.

İddianamede Dermen’in ‘Washakie Renewable Energy’nin CEO’su Jacob Kingston’la çalışmaya başlamadan önce de bir dizi akaryakıt işi yaptığı vurgulandı. Savcıların iddiasına göre şirket, vergi kesintilerinden faydalanabilmek için sahte başvurularda bulundu. 

Savcıların anlatımına göre Kingston, “zırhlı araçlara binen, hızlı arabalar süren ve çevresini yozlaşmış polislerle dolduran Dermen’i bir idol olarak görüyordu”. Dermen’in bu sebeple Kingston ailesini “kusursuz hedef” olarak gördüğü belirtildi. 

Savcılar, Kingston ailesinin 511 milyon dolar çaldığını ve 600 milyon dolar daha çalmaya çalıştığını ifade etti. 

Dermen, 2019’da suçlarını itiraf eden Jacob ve Isaiah Kingston’ın kendisine karşı davada tanık olması sonucunda 2020’de suçlu bulunmuştu. İtirafçı olan Jacob bu hafta 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Karar duruşmasında yine suçsuz olduğunu iddia eden Dermen, 2020’den bu yana hapis yattığı sürenin ceza yerine sayılmasını talep etti. 

2021’de Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz, Salt Lake City’de de Dermen ve Kingston’ın 133 milyon dolarını aklamasına yardım etmekle suçlanıyor.

T24

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz