- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD TARİHİNDE BİR İLK: Eski ABD Başkanı Donald Trump, ceza davasında yargılanacak

ABD TARİHİNDE BİR İLK: Eski ABD Başkanı Donald Trump, ceza davasında yargılanacak

- Advertisement -spot_img

Manhattan büyük jürisi, Donald Trump’ın ceza davasında yargılanmasını kabul etti. Soruşturma Trump’ın 2016 başkanlık kampanyası sırasında “evlilik dışı cinsel ilişki” şayialarını örtbas etmek üzere iki kadına para ödemesi iddiasına odaklanmıştı.

Perşembe günü, Trump’ın avukatı Joe Tacopina ve konuyu yakından izleyenlerce doğrulanan iddianame, Trump’ın iş ilişkileri, siyasal ve kişisel yaşantısına yönelik olarak yıllardır süre giden soruşturmalar sonucunda düzenlendi.

Gelişmeler bir yandan eski başkanın iktidara yalan ve hileyle ulaştığını ileri süren Trump karşıtlarının öte yandan Cunhuriyetçilerin haksız yere hedef alındığına inanan Trump yandaşlarının saflarını sıklaştırmalarına yol açacağını gösteriyor.

Bir eski ABD başkanına karşı açılan bu ilk ceza davası Turmp’ın 2024 seçimlerinde yeniden başkanlığa aday olma şansını zayıflatıyor. 

Tacopina iddianamenin kabulü ardından yaptığı açıklamada, “Turmp herhangi bir suç işlemedi. Bu siyasi kovuşturmaya karşı mahkemede güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz” dedi.

Sus payı

Bölge savcısının soruşturması, Trump’ın porno oyuncusu Stormy Daniels ve eski Playboy modeli Karen McDougal’a kendisiyle “evlilik dışı cinsel ilişki” yaşadıkları şayialarını ortaya atmaları korkusuyla iki kadına para ödediği iddiasına odaklanmıştı.

Herhangi bir kusur işlemediğini savunan ve bir çok kez soruşturmanın siyasal amaçlarla açıldığını ileri süren Trump’ın, gelecek hafta yetkililere teslim olması bekleniyordu.

Manhattan bölge savcısı Alvin Bragg, Trump’a yönelik suçlamaları, kendisinden önce iki ayrı savcılık ekibi tarafından üzerinde çalışılmış olan dosyaya dayandırıyor. Önceki savcılar Trump’a suç atmaktan kaçınmışlardı.

İddianamenin açıklanması öncesinde Trump, sosyal medyada soruşturmadan duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirmiş ve yandaşlarını kendisi için protestoya girişmeye çağırmış, gelişmeler üzerine soruşturmanın sürdüğü Manhattan adliyesi çevresindeki güvenlik önlemleri daha da sıkılaştırımıştı.

Yeni davalar yolda

Trump Cumhuriyetçi Parti’yi yeniden kontrol altına almaya çalışır ve yeniden cumhurbaşkanı adayı olmasına karşı çıkan eski müttefiklerinin kendisine karşı kurdukları cepheyi dağıtmakla uğraşırken kendisini yeni davalar bekliyor. 

Atlanta bölge savcısı, iki yıldır Trump ve müttefiklerin Georgia eyaletinde 2020 seçimlerindeki oy sayımına hile karıştırma iddialarını soruşturuyor. Ayrıca bir ABD Adalet Bakanlığı özel danışmanı da Trump’ın Florida’da Mar-a-Lago’daki evinde bulunan gizli belgeleri ve kaybettiği seçim sonuçlarını değiştirme çabalarını araştırıyor.

(AEK

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz