- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Başkanı Biden, banka iflaslarıyla ilgili konuştu: 2008 Krizi'nin tekrarlanmaması için ne...

ABD Başkanı Biden, banka iflaslarıyla ilgili konuştu: 2008 Krizi’nin tekrarlanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız

- Advertisement -spot_img

ABD Başkanı Joe Biden, Silicon Valley Bank (SVB) ve Signature Bank’ın iflaslarının ardından 2008 Bankacılık Krizi’nin tekrarlanmaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

Biden, bankacılık sektöründe yaşanan krizle ilgili değerlendirmeler yaptı. Biden, yaşanan zararın ABD’li vergi mükelleflerine yüklenmeyeceğini ve gerekli likiditenin sigorta fonlarından geleceğini belirtti.

Biden, sorunlu bankaların yatırımcılarının korunmayacağının vurgulayarak kimsenin kanunların üstünde olmadığını ifade etti. 

“Amerikalılar, bankacılık sektörüne güvenebilir” diyen Biden, Kongre ve düzenleyicilerden sektörle ilgili regülasyonları sıkılaştırmasını isteyeceğini belirtti.

Biden ayrıca, Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) SVB ve Signature Bank’ın kontrolünü devraldığını sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

SVB ve Signature Bank’ın iflaslarından sonra piyasalarda sert bir satış dalgası yaşanmıştı. Yoğun geçen hafta sonunun ardından ABD Hazine Bakanlığı, ABD Merkez Bankası (FED) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Silicon Valley Bank’ın iflasının ardından mevduatların korunmasına ilişkin alınan kararları açıklayarak, SVB müşterilerinin mevduatlarına pazartesinden itibaren erişebileceklerini bildirmişti.

FED ise Mevduat kurumlarına bir yıla kadar kredi sağlayacak ek finansman için Banka Vadeli Finansman Programı’nın (BTFP) oluşturulacağı bildirilen açıklamada, ABD Hazine Bakanlığı’nın programa Borsa İstikrar Fonu’ndan 25 milyar dolara kadara kadar kaynak sağlayacağını belirtmişti.

Ülkenin Hazine Bakanı Janet Yellen, dün yaptığı açıklamada bankaların kurtarılmayacağını söylemişti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz