- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'li 13 yaşındaki kız babasının duruşmasında elleri kelepçeli

ABD’li 13 yaşındaki kız babasının duruşmasında elleri kelepçeli

- Advertisement -spot_img

Kaliforniyalı bir yargıç, 13 yaşındaki bir çocuğun mahkeme salonunda kelepçelenip sorgulanmasının ardından görevi kötüye kullanma şikayetiyle karşı karşıya.

O sırada kızın babası, denetimli serbestliğinin kaldırılması için ABD Bölge Yargıcı Roger Benitez’in huzuruna çıkıyordu.

Benitez, kıza uyuşturucuya dönerse kendisinin de “kelepçeleneceğini” söyledi.

Babanın avukatı, olayın “psikolojik olarak zarar verici” olduğunu iddia etti.

Los Angeles Time’a göre, kızın adı açıklanmayan babası uyuşturucu dağıtma suçlarından beş yıl hapis cezasını tamamlamıştı. 13 Şubat’ta San Diego’da Bay Benitez’in denetimli tahliyesinin iptal edilmesi için federal mahkeme salonundaydı.

Mahkemeye konuşan baba, kızının “aynı yolu izlemesinden” ve “benim gittiğim yola onu da götürecek” durumlarla karşılaşmasından korktuğunu söyledi.

Yorumlar, Bay Benitez’in ABD’li bir polise “onu kelepçelemesi” emrini vermesine neden oldu. Daha sonra ağlamaya başladı.

Olayın transkriptleri, Bay Benitez’in kıza “çok tatlı bir genç bayan” olduğunu, ancak uyuşturucuya bulaşırsa muhtemelen “hayatının çoğunu hapiste ve dışarıda geçireceğini” söylediğini gösteriyor.

Babası 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Benitez, “Umarım bir dahaki sefere uyuşturucu, hatta ot kullanmaya kalktığınızda bugün burada olanları hatırlarsınız” dedi. “Umarım bu huysuz yaşlı yüzü hatırlarsın.”

Mahkeme salonu olayı ilk olarak 27 Şubat’ta “Kanun Üstünde” blogunda bildirildi.

Yargıçlara yönelik şikayetler genellikle gizli kalsa da, rapor Yargıtay 9. Daire Başkanı’nın olayın gözden geçirilmesinin gerekli olduğunu ve kamu yararına olduğunu söylemesine neden oldu.

23 Şubat’ta açılan davada babanın avukatı, olayın “psikolojik olarak zarar verici ve zararlı” olduğunu ve çocuklara kelepçe takılmasının “ağır travma” yaratabileceğini yazdı.

Babanın denetimli serbestlik davası daha sonra, “yaşanan üzücü olaylar” sonucunda ek hapis cezasına gerek olmadığına karar veren başka bir yargıca verildi.

BBC yorum için Bay Benitez’e ulaştı. Bir e-postada Reuters’e “bekleyen davalar hakkında konuşmasının yasak olduğunu” söyledi.

İlk olarak 2001’de o zamanki Başkan George W. Bush tarafından federal yargıç olmaya aday gösterilen Bay Benitez, Kaliforniya’daki silah kontrolü yasalarını yıkan bir dizi kararla ulusal tanınırlık kazandı.

Kaynak: Bernd Debusmann Jr. / BBC

*Fotoğraf temsilidir

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz