- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York'taki Türk polislerden depremzedelere yardım

New York’taki Türk polislerden depremzedelere yardım

- Advertisement -spot_img
Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde görev yapan Türk ve Müslüman polisler, Türkiye’de ve Suriye’de peşpeşe yaşanan depremlerin yaralarını sarmak için tek yürek oldu.

Turkish Journal’in haberine göre, New York’ta faaliyet gösteren NYPD Müslüman Polisler Topluluğu ile Orta Doğu ve NYPD Türk Polisler Derneği üyeleri, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için ortak yardım kampanyası başlattı.

Çalıştıkları kurumun Queens’teki deposunu yardım toplama merkezi olarak kullanan polisler ve gönüllüler, burada toplanan malzemelerin, tasnif ve paketleme işlemlerini yaparak kargoya hazır hale getiriyorlar.

Aslen Giresunlu olan New York doğumlu polis memuru Egemen Aydın, yardımları, camilerden, kiliselerden ve toplumun değişik yerlerinden topladıklarını bildirdi. 7 yıldır polis olarak New York’ta görevde bulunduğunu bildiren Aydın “Türkiye’de insanlar çok acı günler geçiriyor, biz de okyanus ötesinden onlara elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Yardım çalışmalarına katılan Türk polis memurlarından Emir Salman da Hataylı olduğunu ve depremlerde aile üyelerini kaybettiğini bildirdi. Salman “Çok üzgünüm, doğduğum büyüdüğüm bütün sokaklar yerle bir olmuş durumda.” dedi.

2023/02/17651814341677593549.jpg

Adanalı dedektif Uğur Bek de birçok tanıdığının depremden etkilendiğinin belirtti. Bek yardımlarla ilgili açıklamasında, şu ana kadar 76 palet yardım toplandığını ve yardımların Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu ve Türk Hava Yolları aracılığıyla haftaya Türkiye’ye gönderileceğinin bilgisini verdi.

2023/02/9410359691677593553.jpg

12 yıllık polis memuru Dilek Kahveci ise yardımları Türk ve yabancı polis arkadaşlarının desteğiyle topladıklarını bildirirken, depremzedeler için “ilk günden beri kalbimiz sizinle, yardımlarımızı esirgemeyeceğiz” diye konuştu.

Maddi ve ayni her türlü yardımı değerlendirdiklerini bildiren Komiser Orhan Mert Bayram da kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Yardım çalışmalarına katılan Türk polisler arasında Benek Kandaz, Gamze Alpsoy ve Mahmut Halis ile birlikte birçok gönüllü ve farklı etnik gruplardan genç polis adayları da yer alıyor.

Kaynak: abdpost.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz