- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'de Fırtına Can Aldı

ABD’de Fırtına Can Aldı

- Advertisement -spot_img

ABD’de fırtına ve soğuk hava Northern Plains olarak bilinen kuzeydeki bozkır bölgelerde ve yukarı Ortabatı’da etkili olmaya devam ediyor. Fırtına bir itfaiye görevlisinin ölümüne neden olurken 900 binden fazla ev ve işyeri elektriksiz kaldı. Binlerce uçuş iptal oldu ya da ertelendi.

Kuzeybatıdaki Washington eyaletinden New England’a kadar geniş bir alanda fırtına uyarısı yapıldı. Ulusal Meteoroloji Dairesi bölgede kar kalınlığının bazı yerlerde 46 santimetreye, rüzgar hızının ise saatte 80 kilometreye ulaştığını belirtti. Dondurucu rüzgarların sıcaklığın eksi 40 santigrat dereceye kadar düşük hissedilmesine neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Wisconsin
Wisconsin

Michigan’ın banliyölerinden Grand Rapids’de yerel polise göre gönüllü bir itfaiyeci devrilen bir elektrik hattına temas etmesiyle hayatını kaybetti.

Illinois, Indiana, Michigan, New York ve Wisconsin’de 900 bin ev ve işyerinde elektrikler kesildi.

Flightware internet sitesine göre hava koşulları nedeniyle 2 binden fazla uçuş iptal oldu, 15 bin uçuş ise ertelendi.

Portland, Oregon.
Portland, Oregon.

Maryland, College Park’ta bulunan Hava Tahmin Merkezi’nden Richard Bann, az bir buzlanmanın bile yolları tehlikeli hale getirmeye yettiğini, ancak bu fırtınada 6 mm ile 1,3 santimetre arasında buzlanma olduğunu ve bunun bazı yerlerde yollarda seyahati imkansız hale getirdiğini söyledi.

2 milyon 900 bin nüfuslu Minneapolis’te kar saatte 2,5 ile 5 santimetre arasında yağdı. Bu da daha önce biriken 20 santimetre kara eklendi.

San Jose, California
San Jose, California

Sosyal medyadaki video ve fotoğraflar araçların otoyollarda mahsur kaldığını, caddelerin ve kaldırımların karla kaplandığını gösterdi.

Minneapolis okul sistemi 29 binden fazla öğrencinin gittiği okulları hafta boyunca uzaktan eğitime geçirdi. Kuzey ve Güney Dakota, Colorado, Michigan ve Wyoming’de onlarca okul bölgesinde dersler iptal oldu.

La Canada Flintridge, California
La Canada Flintridge, California

Michigan Üniversitesi’nin de bulunduğu Michigan eyaletinin Ann Arbos kenditnde 20 bin kadar ev ve işyerinde elektrikler kesildi.

Bir diğer fırtına California’yı vurdu. Eyaletin büyük kısmında şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı.

San Francisco’nun yüksek kesimlerinde kar fırtınası koşulları yaşanacağı belirtildi. Cumartesi gününe kadar Los Angeles’ın 72 kilometre doğusundaki Mount Baldy’de 2,4 metre kar birikebileceği belirtildi.

Öte yandan güneyde rekor sıcaklıklar görülüyor. Meteoroloji tahminleri Pazar günü Florida’nın Jacksonville eyaletinde sıcaklığın 31 Santigrat dereceye kadar çıkabileceğini öngörüyor.

Kaynak: VOA / Reuters

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz