- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDYeni Beyaz Saray Genel Sekreteri Jeff Zients Olacak

Yeni Beyaz Saray Genel Sekreteri Jeff Zients Olacak

- Advertisement -spot_img

Başkan Joe Biden, eski COVID-19 politikaları koordinatörü ve işadamı Jeff Zients’i bir sonraki Beyaz Saray Genel Sekreteri olarak atayacağını açıkladı. Biden, Zients’in sağlık hizmetleri ve ekonomi alanlarında uzman olduğunun altını çizdi.

Varlıklı bir Demokrat Parti hükümet yetkilisi olan, işletme geçmişine sahip Zients, hükümetin Biden’ın desteklediği programlar için trilyonlarca dolar harcamaya ve 80 yaşındaki Başkan’ın ikinci dönem için seçim yarışına girmeye hazırlandığı bir dönemde göreve başlayacak.

Başkan Biden, yaptığı açıklamada, Zients’in şu anki Beyaz Saray Genel Sekreteri Ron Klain’in yerini alacağını söyledi ve “Jeff Zients’i hükümetin en zor meselelerine çözüm getirdiğini gördüm” dedi.

Demokrat Partili başkan ve başkan yardımcılarının uzun zamandır yardımcılığı ve danışmanlığını yapan Ron Klain, Biden’ın 2021 yılı Ocak ayında başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana görev başındaydı.

Başkanların özellikle ikinci dönemlerinde ya da görev süreleri boyunca Beyaz Saray Genel Sekreterliği görevini yürütenleri değiştirmeleri olağandışı bir durum değil.

Jeff Zients, eski Başkan Barack Obama döneminde, 2009 tarihli ekonomik teşvik paketi yasası üzerinde çalışmış, daha sonraysa Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası’nın geçirilmesi üzerine vatandaşların sağlık hizmetleri sigortasına erişim sağlayabildiği healthcare.go internet sitesinin yeniden düzenlenmesi sorumluluğunu üstlenmişti.

Başkan Biden, Zients’in, “tarihi boyutlardaki dev lojistik görev” olarak tanımladığı COVID-19’la mücadele çalışmalarını yürüttüğünü kaydetti.

Biden, güçlü, zeki ve ısrarcı olarak tanımladığı Ron Klain’in ise “Tarihin en çok çeşitliliğe sahip, en yetenekli Beyaz Saray ekibini kurduğunu” söyledi.

Jeff Zients COVID-19 aşı kampanyasının başındaydı

2020 başkanlık seçimlerinden sonra Biden’ın geçiş sürecinin eş başkanlığını yapan Zients, hem Obama hem de Biden dönemlerinde mali politika ve strateji alanlarında görevler yaptı.

Zients, Obama yönetimi döneminde Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörlüğü ve Yönetim ve Bütçe Dairesi Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

Biden yönetiminin ilk COVID-19’la mücadele koordinatörü olan Zients, 2021 başında ulusal çaptaki dev kitlesel aşılama programını yürürlüğe koydu.

Zients, 2021 yılı Aralık ayına kadar aşı kriterlerine uyan kişilerin yüzde 65’inin aşılanmasını sağlayan programı yönetti.

İş dünyası geçmişi

Milyoner olan Zients, eğitim ve sağlık hizmetleri danışmanlık firması Advisory Board’un başkanlık ve CEO’luğunu yürüttü. Yatırım firması Portfolio Logic’in ortaklarından olan Zients, aynı zamanda Ulusal Çocuk Tıp Merkezi’nin yönetim kurulu başkanı ve Facebook yönetim kurulu üyesiydi.

Beyaz Saray Genel Sekreteri’nin görevi nedir?

Hükümetin işletiminden sorumlu olan Beyaz Saray genel sekreterleri, gündelik faaliyetlerin ve başkaların politikalarının uygulanma şekillerinin yürütülmesini sağlıyor ve kabine üyeleri arasında irtibat kurulmasına yardımcı oluyor.

Kaynak: VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz