- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Adalet Bakanlığı’ndan Google’a dava

ABD Adalet Bakanlığı’ndan Google’a dava

- Advertisement -spot_img
ABD Adalet Bakanlığı, Google’a, dijital reklam pazarında tekel kontrolüne sahip olduğu iddiasıyla dava açtı.

Virginia’nın Doğu Bölgesi Federal Mahkemesi’nce açılan dava, şirketin 2008’de DoubleClick’i satın almasına kadar uzanan geçmişteki eylemlerine dayanıyor. Davada, Google’ın, dijital reklam teknolojileri üzerindeki hakimiyetine yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırmak veya ciddi şekilde azaltmak için rekabete aykırı ve yasa dışı yöntemler kullandığı belirtiliyor.

 ABD Virginia Eyaletinin Doğu Bölgesi Federal Mahkemesi, arama devi Google’a, dijital reklam pazarındaki tekel hakimiyetiyle ilgili dava açtı. Adalet Bakanlığı, teknoloji devinin, çevrimiçi reklam pazarını, yasa dışı bir şekilde tekelleştirdiğini iddia ederek davayı açtı.

Virginia’nın Doğu Bölgesi’nde açılan 155 sayfalık davada, Google’ın reklamcılık bölümünü güçlendirmek için yaptığı satın alımların, reklamverenleri ve yayıncıları ürünlerini rakip reklam firmalarının zararına kullanmaya etkili bir şekilde zorladığı belirtiliyor.

İddianamede Google’ın, dijital reklam teknolojileri üzerindeki hakimiyetine yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırmak veya ciddi şekilde azaltmak için rekabete aykırı, dışlayıcı ve yasa dışı yöntemler kullandığı belirtiliyor. Davada, Google’ın 2008’de 3,1 milyar dolara internette reklam araçları geliştiren DoubleClick’i satın alımından başlayan süreç, dikkat çekiliyor.

Bu dava, ABD’de dijital reklam pazarının büyük oyuncusu olan ve çevrimiçi reklam alım, satım ve yayınlarında kullanılan teknolojinin çoğunu kontrol eden Google’a karşı Adalet Bakanlığı’nın açtığı ikinci tekel davası, oldu. ABD’de dijital reklam pazarı 279 milyar dolar büyüklüğe sahip.

Uzmanlar, davanın, Google’ın çevrimiçi arama pazarındaki hakimiyetine yönelik 2020 yılında açılan tekel davasından ve Avrupa Birliği’ndeki çeşitli şikayetlerden farklı olduğunu belirtiyor.

Haber: Hande Berktan

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz