- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jersey'de Tüm Çocuklara Sağlık Sigortası

New Jersey’de Tüm Çocuklara Sağlık Sigortası

- Advertisement -spot_img
Amerika Birleşik Devletleri’ni New Jersey eyaletinde Vali Phil Murphy, tüm çocuklara sağlık sigortası sağlamak amacıyla NJ FamilyCare sağlık sigortası kapsamının genişletildiği “Tüm Çocukları Koruyun” kampanyasını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2023’ten itibaren, aileleri gelir uygunluk şartlarını karşılayan 19 yaşın altındaki çocuklar, artık göçmenlik durumlarına bakılmaksızın Medicaid sigortası alabilecekler.

NJ FamilyCare, Medicaid ve Çocuk Sağlığı Sigortası Programı (CHIP) alıcılarını içeren ve New Jersey İnsan Hizmetleri Departmanı tarafından yönetilen, eyaletin kamu tarafından finanse edilen sağlık sigortası programıdır.

“Her çocuğun sağlık hizmetlerine erişimi olmalıdır” diyen Vali Phil Murphy, “Göçmenlik durumlarına bakılmaksızın daha fazla çocuğun NJ FamilyCare kapsamına girmesine yardımcı olarak, New Jersey’i herkesin yaşaması için daha adil, daha uygun fiyatlı bir yer haline getirmek için çalışıyoruz. Bu genişletilmiş uygunluk, eyaletimizdeki her çocuğun hak ettikleri kaliteli sağlık sigortası kapsamına erişimini sağlamak için yönetimimin devam eden çabalarında önemli bir adımdır” ifadesini kullandı.

Açıklamada, kampanyanın birinci aşamasının, çocukların, New Jersey Çocuk Sağlığı Sigortası Programı’na (CHIP) kaydolduktan sonra, sigorta kapsamına girmeleri için 90 günlük bekleme süresini ve ailelerin ödeyeceği primleri ortadan kaldırarak, sigorta kapsamındaki engellerin kaldırılmasına ve bağlantıların desteklenmesine yardımcı olduğu vurgulandı.

Valilik, bu yılki uygunluk şartlarındaki yeni düzenlemenin, göçmenlik durumuna bakılmaksızın sağlık sigortası kapsamına eşit erişime odaklanan kampanyanın ikinci aşamasının başlangıcını temsil ettiğini belirtti. 1 Ocak itibarıyla, Medicaid programındaki diğer tüm çocuklarla aynı şartları karşılayan belgesiz durumdaki çocuklar artık standart sigortalı oldu. Yeni düzenlemeden New Jersey genelinde 16.000 çocuğun daha faydalanacağı öngörülüyor.

“Cover All Kids”in 2021’de yürürlüğe girmesinden bu yana, hak sahibi olan, ancak kayıtlı olmayan 47.000’den fazla New Jerseyli çocuk NJ FamilyCare aracılığıyla sigortalı oldu.

Kaynak:abdpost.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz