- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDCalifornia'daki Fırtınalarda Can Kaybı 17'ye Yükseldi

California’daki Fırtınalarda Can Kaybı 17’ye Yükseldi

- Advertisement -spot_img

Yaklaşık 3 haftadır California’yı etkisi altına alan fırtınalarda resmi verilere göre can kaybı 17’ye yükseldi.

Bugün eyaletin büyük bir kısmında yağış durmuş olsa da, 6 milyondan fazla kişi hala sel tehlikesi uyarısı altında bulunuyor.

Eyalette bulunan 58 bölgenin yarısından fazlası felaket alanı olarak ilan edildi.

Dün, California Valisi Gavin Newsom felaket alanı olarak ilan edilen ve şiddetli yağış ve fırtınanın en çok vurduğu Santa Cruz bölgesini ziyaret etti. Vali Newsom, ölü sayısının büyük ihtimalle artacağını belirtti.

Resmi olarak bildirilen son can kaybının, yıldırım çarpması sonucu Goshen yakınlarındaki 99 otoyoluna devrilen bir ağaç nedeniyle olduğu ifade edildi. Devrilen ağaç trafik kazasına sebep oldu ve 2 kişi bu kazada hayatını kaybetti.

Uzmanlar eyalette şu ana kadar meydana gelen maddi hasarın da 1 milyar doları aşabileceğini belirtiyor.

Eyaletin güney kısmında yağmur ve fırtınanın azalmasıyla, sel baskınlarına karşı tahliye edilen yaklaşık 35 bin kişinin bir kısmının evlerine geri dönmesine izin verildi.

Bundan 5 yıl önce toprak kayması sebebiyle 23 kişinin hayatını kaybettiği ve 100’den fazla evin yıkıldığı Santa Barbara’da da tahliye emri geri çekildi.

Los Angeles’ın bazı bölgeleri şiddetli yağış nedeniyle yoğun hasar almıştı.
Eyaletin çoğu bölgesinde devrilen elektrik hatları ve hasar gören yolların tamirleri başlatılırken, yeni yağış ve fırtına için de tedbir çalışmaları devam ediyor.

Venice Plajı yakınlarında 4 ayrı noktaya yerleşmiş evsiz çadırları dün boşaltılarak 98 evsiz güvenli bölgelere yerleştirildi.

California Pasifik Fırtınalarının Etkisi Altında

Bölgede elektrik kesintileri ise hala devam ediyor. Dün elektrik kesintisi yaşayan 225 bin ev ve iş yeri sayısı bugün itibarıyla yaklaşık 55 bine düştü.

Uzmanlar önümüzdeki 10 gün içinde yeni fırtınaların beklediğini belirtiyor.
Ulusal Meteoroloji Servisi, olumsuz hava şartlarının eyaletin güney kısmında azaldığını belirterek, Perşembe gününden sonra kuzeyde yeni bir şiddetli yağış ve fırtına dalgasının beklendiği uyarısında bulunuyor.

California’da Toprak Kaymaları Endişe Yaratıyor
California’da Toprak Kaymaları Endişe Yaratıyor

Yetkililer, son yıllarda kuraklıkla mücadele eden California’da, hafta sonundan bu yana mevsim normallerinin yüzde 400 ila 600 üzerinde yağış görüldüğüne dikkati çekti.

Toprağın suya doymuş olması yüzünden yeni yağış ve fırtınanın daha tehlikeli olabileceği uyarıları yapılıyor. Yetkililer, California sakinlerini önümüzdeki 10 gün daha tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

Kaynak: Çıdam Yücel / VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz