- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’de Kara Kış Noel ve Yılbaşı Planlarını Bozabilir

ABD’de Kara Kış Noel ve Yılbaşı Planlarını Bozabilir

- Advertisement -spot_img

Yaklaşan Noel ve Yılbaşı tatilleri öncesinde, Amerikan Otomobil Derneği (AAA), 23 Aralık ile 2 Ocak tarihleri arasında yaklaşık 112,7 milyon kişinin evinden en az 80 kilometre veya daha uzun mesafede seyahat etmeyi planladığını tahmin ediyor.

Milyonlarca Amerikalı’nın da tatil için tren, uçak ve otobüslerle tatile çıkmayı planlıyor. Ancak ülkeyi bugünden itibaren etkisi altına almaya başlayan olumsuz hava şartları, Amerikalı tatilcilerin planlarını altüst edebilir.

Noel ve Yılbaşı tatilleri öncesinde kötü hava şartlarının, ülkenin üçte ikisini etkisi altına alması bekleniyor.

Amerikan Ulusal Hava Durumu Dairesi, yaklaşan çok büyük bir kar fırtınasının ve sağanak yağmurun bu hafta sonundan itibaren etkisini göstereceğini, hava sıcaklığının dondurucu derecelere düşeceğini açıkladı.

Yetkililer, Noel ve yılbaşını kutlamaya hazırlanan tatilcilerin, kötü hava şartlarından kaynaklı engellerle karşılaşabileceği uyarısında bulundu.

Başkan Biden’dan ‘tehlikeli hava şartları’ uyarısı

Yaklaşan kar fırtınasıyla ilgili bir uyarı da Beyaz Saray’dan geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Noel tatili öncesinde ülkenin, tehlikeli ve çok ciddi hava şartları tehdidi altında olacağını, kar fırtınasının, Oklahoma’dan, Wyoming ve Maine eyaletlerine kadar etkisini göstereceğini belirtti.

Biden, kar fırtınasından etkilenecek eyaletlerde yaşayanlara,”yerel uyarıları dikkate alma” çağrısında bulundu.

Meteorologlar, şiddetli fırtınanın ülkenin ortabatı eyaletlerinde yoğun kar yağışı ve tipiye yol açacağını, ülkenin doğu eyaletlerinde ise hafta sonunda şiddetli yağmur sonucunda buzlanma, don ve sel tehlikelerinin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Meteorologlar, kötü hava şartlarının etkisinde kalacak eyaletlerde, uçuşların büyük olasılıkla iptal edileceğini, şimdiye kadar farklı havaalanlarından bugün ve yarın yapılacak yüzlerce uçuşun iptal edildiğine dikkat çekti.

En az 135 milyon Amerikalı etkilenecek

Yoğun fırtına ve yağışların etkisiyle ülke genelinde otoyolların trafiğe kapanabileceği, tren seferlerinin iptal edilebileceği, şiddetli yağışlar ve sert rüzgarlar nedeniyle birçok karayolunda seyahatin tehlikeli olacağı belirtildi.

Meteorologlar, ülkeyi etkisi altına almaya başlayan kötü hava şartları nedeniyle, ülkenin birçok kentinde kaydedilen en soğuk Noel günlerinden biri yaşanabileceğini kaydetti.

Olumsuz hava şartlarının, 25 eyalette yaşayan yaklaşık 135 milyon Amerikalı’yı etkilemesi, bu rakamın yaşanacak hava şartlarına göre artması, ülkenin birçok eyaletinde elektrik kesintilerinin yaşanması da bekleniyor.

Kötü hava koşulları, ABD’nin doğu kıyısında yer alan eyaletleri de etkileyecek. New York’ta hissedilen hava sıcaklığının yarından itibaren sıfırın altına eksi 16 dereceye kadar düşmesinin beklendiği belirtildi.

Şiddetli rüzgarın kenti olumsuz etkileyeceği, yoğun yağışların New York’ta yol ve köprülerde buzlanmaya, sonrasında da sellere yol açabileceği kaydedildi.

Kaynak: Can Kamiloğlu / VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz