- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York’ta Uber Sürücülerinden Zam İptalini Protesto

New York’ta Uber Sürücülerinden Zam İptalini Protesto

- Advertisement -spot_img

New York’ta Uber ve kardeş kuruluşu Lyft’in sürücüleri, ücretlerinin artışıyla ilgili devam eden dava sürecinde, mahkemenin New York Belediyesi’ne bağlı Taksi Limuzin Komisyonu tarafından onaylanan zammı durdurma kararını protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptı.

Uber ve Lyft sürücülerinin kısmen katıldığı protesto eylemlerinde, sürücüler kentin bazı cadde ve köprülerinde önce Uber aplikasyonlarını sonra da kontaklarını kapattı. Bazı sürücüler, zamları durdurma kararının alındığı mahkeme binasının önünde toplanıp, kararı protesto eden sloganlar atıp pankartlar taşıdı.

Brooklyn Köprüsü’nde yüzlerce sürücünün oluşturduğu konvoy nedeniyle trafikte bir süre tıkanmalar yaşandı. New York Bağımsız Sürücüler Birliği tarafından organize edilen protesto eylemleri, kentteki trafik akışını ve aplikasyonla yapılan taşımacılığı olumsuz etkiledi. Kentin farklı yerlerinde toplanan sürücüler mahkeme kararını protesto etti.

Geçtiğimiz hafta hakim Arthur Engoron, zamları bir sonraki duruşma tarihi 31 Ocak tarihine kadar durdurma kararı almıştı. New York Belediye’sinin geçtiğimiz Cuma günü zamların bir sonraki duruşmaya kadar durdurulma kararı için yaptığı temyiz başvurusu da reddedilmişti.

Uber, zamların şirketin itibarını zedeleyebileceğini, yolculara ekonomik yük getireceğini ve talebi düşürerek sürücülere ekonomik yönden zarar verebileceğini iddiasıyla sürücülerin yüzde on oranında arttırılan ücret zammı için yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

New York Belediyesi Taksi ve Limuzin Komisyonu tarafından onaylanan zamların 19 Aralık’ta yürürlüğe girmesi gerekiyordu.

New York Bağımsız Sürücüler Birliği, Noel öncesi yapılacak zammı durduran Uber firmasını eleştirerek, “Çalışanlarının hayatta kalmasını istemeyen milyarder bir şirketin küçük yüreğiyle savaşmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Uber sözcüsü Josh Gold, “Sürücüler kritik işler yapıyor. Adil bir şekilde para kazanmayı hak ediyor ancak ücret artışları şeffaf, tutarlı ve öngörülebilir bir şekilde hesaplanmalı” dedi.

Kaynak: VOA / Can Kamiloğlu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz