- Advertisement -spot_img
Ana SayfaSAĞLIK-YAŞAMAlmanya'da RSV virüsü nedeniyle yoğun bakım üniteleri doldu: Çocuklar artık onlara bakamadığımız...

Almanya’da RSV virüsü nedeniyle yoğun bakım üniteleri doldu: Çocuklar artık onlara bakamadığımız için ölüyor

- Advertisement -spot_img

Almanya’da RSV virüsü sağlık sisteminde krize yol açtı. Virüs nedeniyle birçok çocuk hastanesinin yoğun bakım ünitelerinin kapasitelerinin dolduğu belirtilirken, pediatrik yoğun bakım uzmanı doktor Michael Sasse, “Çocuklar artık onlara bakamadığımız için ölüyor” sözleriyle son durumu gözler önüne serdi.

Almanya’da RSV virüsü sağlık sistemini çökme noktasına getirdi. Virüs nedeniyle ülkedeki çocuk hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinin kapasiteleri doldu.

Almanya Yoğun Bakım ve Acil Durum Derneğinden (DIVI) yapılan açıklamada, ülkedeki çocuk bakım ünitelerine ilişkin “felaket bir durum yaşanıyor” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, salgın nedeniyle çocuk hastanelerinin yoğum bakım ünitelerinde yaşanan yoğunluktan dolayı hastaların 100 kilometreden daha uzak başka hastanelere nakledildiği, bazı acil durumda ameliyat edilmesi gereken çocukların üç gün bekletilmek zorunda kalındığı belirtildi.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) yayımladığı raporda, yaşanan yoğunluğun önümüzdeki haftalarda daha da artmasının beklendiğini kaydetti. Pediatrik yoğun bakım uzmanı doktor Michael Sasse ise, “Çocuklar artık onlara bakamadığımız için ölüyor” açıklamasında bulundu.

Hastanelerin yoğun bakım servislerinde zaten bir yoğunluk yaşandığını belirten uzmanlar, RSV virüsü salgını nedeniyle bu yoğunluğun aşırı şekilde arttığı, bazı hastanelerin maksimum hasta sayısına ulaştığını kaydetti. Yaşanan salgın ve hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı federal eyaletlerin birlikte çalışarak bu sorunla mücadele ettiği belirtildi.

RSV virüsü yani Respiratuar Sinsisyal Virüs; Grip ve soğuk algınlığına benzer şikayetlere neden olurken, tedavisinde gecikildiğinde akciğerleri tehdit ediyor. Tüm yaş gruplarında özellikle bebekler ve yaşlılarda yaşamı tehdit eden solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan virüs, son yıllarda görülme sıklığındaki artışla dikkat çekiyor. Çocukların tümü 2 yaşına kadar en az bir kez RSV ile hastalanmakta ve hayat boyu bu enfeksiyonun tekrarı sık olarak görülmektedir. Büyük çocuk ve erişkinlerde RSV genellikle üst solunum yolu enfeksiyonu; bebek ve küçük çocuklar ile prematüre doğanlarda, bağışıklık yetmezliği olanlarda ve yaşlılarda ciddi alt solunum yolu enfeksiyonları geliştirebilmektedir. Altı aydan küçük bebeklerde alt solunum yolu ( bronşit ve zatürre) enfeksiyonlarının % 35- 50’si RSV virüsüne bağlı olarak gelişir. Alt solunum yolu enfeksiyonu sonrası ölen çocukların % 10’unda kalp hastalığı, %5.5 ‘nda kronik akciğer hastalığı ve % 4.5’nda prematüre doğum öyküsü olduğu saptanmıştır.

Kaynak: AA
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz