- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBaşkan Biden Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u Ağırlıyor

Başkan Biden Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u Ağırlıyor

- Advertisement -spot_img

ABD Başkanı Joe Biden, göreve geldiğinden bu yana Beyaz Saray’daki ilk devlet ziyareti kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u ağırlıyor. Macron-Biden görüşmesinde Çin’in gündemin üst sıralarında olması bekleniyor.

Başkan Biden’ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u ilk devlet ziyareti kapsamında Beyaz Saray’da ağırlayacak olması her iki ülke yetkilileri tarafından Fransa’nın Amerika’nın en eski müttefiki konumunun teyidi olarak yorumlanıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron üç gün sürecek ABD ziyaretinin ilk ayağında, Başkan Yardımcısı Kamala Harris tarafından ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın genel merkezinde ağırlandı. Başkan Yardımcısı Kamala Harris, uzayda işbirliğini, iklim değişikliğiyle mücadeleyi ve güvenlik konularını görüşeceklerini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da, uzayın “yeni bir çatışma alanını” temsil ettiğini, iki ülkenin kurallar ve normların oluşturulması konusunda birlikte çalışmasının önemli olduğunu, her iki ülkenin de bilim ve demokratik değerlere bağlı olduğunu belirtti.

Macron Washington’da Biden’la Görüşecek

 

İngilizce konuşan Macron, “Uzayda da çılgın oyuncular var. Orada da haydut devletler var. Yeni hibrid saldırılar var” dedi.

Harris ve Macron bir yıl önce Paris’te bir toplantı sırasında iki ülke arasında uzay konusunda yeni bir işbirliği açıklamıştı.

Fransa ve ABD’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke geçtiğimiz ay Rusya’nın yörüngede bulunan kendi uydusunu vurmasının ardından, yıkıcı uydu-savar füze denemelerinin yapılmaması uyarısında bulunmuştu.

Başkent Washington’a göreve geldiğinden bu yana ikinci kez resmi ziyaret için gelen Fransa Cumhurbaşkanı, akşam saatlerinde de Beyaz Saray’da akşam yemeğine katılacak.

Kaynak: VOA

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz