- Advertisement -spot_img
Ana SayfaSAĞLIK-YAŞAMRSV, Çocuklar Ciddi Şekilde Hastalanırken Kaliforniya Hastanelerini Zorluyor

RSV, Çocuklar Ciddi Şekilde Hastalanırken Kaliforniya Hastanelerini Zorluyor

- Advertisement -spot_img

Covid-19 salgını devam ediyor, grip mevsiminin ortasındayız ve şimdi endişelenecek yeni bir tehdit var: RSV

Belki de geçen kış solunum sinsityal virüsü veya RSV’nin eklendiği “twindemi”nin endişe verici bir devamı olan “üçlü bir hastalık” olasılığını duymuşsunuzdur. Bu kesinlikle yeni bir virüs değildir, ancak hastalanan çocukların sayısı ve özellikle ciddi şekilde hastalananların sayısı bu sonbaharda hızla arttı ve Kaliforniya ve ABD’de normalden önemli ölçüde yüksek olmaya devam ediyor

Vallejo’daki Touro Üniversitesi Osteopatik Tıp Fakültesi dekanı ve çocuk doktoru Dr. Tami Hendriksz, “RSV az önce yükseldi: Zirveye ulaştığını düşünmeye devam ediyoruz ama sonra yükselmeye devam ediyor” dedi. “Henüz bu zirvenin zirvesini görmedik.”

Herkes RSV’ye yakalanabilir, ancak özellikle bebekler, yeni yürümeye başlayan çocuklar ve yaşlı yetişkinler için tehlikelidir. Meslektaşım Emily Baumgaertner’ın yakın zamanda bildirdiği gibi, ABD’de tipik bir yılda virüs 65 yaş ve üstü yaklaşık 14.000 yetişkin ve 5 yaş altı 300 kadar çocuğu öldürür.

Virüs akciğerlerdeki hava yollarını tıkıyor ve küçük çocukların hava yolları çok küçük oldukları için daha kolay tıkanıyor. RSV ve hastaneye yatış oranlarının yıllardır olduğundan daha yüksek olduğu Kaliforniya’da, eyalet verilerine göre Ekim ayından bu yana en az iki çocuk virüsten öldü.

Ne yazık ki, Kaliforniya’daki bu artış, koronavirüs vakalarındaki artışın yanı sıra grip vakalarındaki büyük artışla aynı zamana denk geliyor. CDC’den alınan verilere göre, ABD’de şu anda yalnızca üç eyalette Kaliforniya’dan daha fazla grip aktivitesi var

14 Kasım’da Kaliforniya sağlık yetkilileri, hem grip hem de RSV ile enfekte olan 5 yaşın altındaki bir çocuğun öldüğünü bildirdi. California Halk Sağlığı Departmanı direktörü Dr. Tomás Aragón yaptığı açıklamada söyledi.

Doktorlar, normalde son birkaç yıl içinde RSV’ye maruz kalacak olan çocukların sosyal mesafe önlemleri nedeniyle olmadığından şüpheleniyorlar. Hendriksz, “Hepsi şimdi ilk kez açığa çıkıyor, bu yüzden bu korkutucu derecede yüksek vaka seviyelerini görüyoruz” dedi.

Hendriksz ve diğer halk sağlığı uzmanları, RSV için yaygın olarak bulunabilen bir aşı olmadığı için ebeveynleri çocuklarının sağlığını korumak için ellerinden geleni yapmaya teşvik ediyor.

California’da, Orange County yetkilileri son zamanlarda beyan Kısmen artan RSV vakalarının neden olduğu rekor sayıdaki pediatrik hastaneye yatışlar ve acil servis ziyaretleri nedeniyle bir sağlık acil durumu. San Diego, Santa Clara, Los Angeles ve diğer birkaç ilçedeki yetkililer benzer alarmlar verdi.

Orange County Çocuk Hastanesi baş çocuk doktoru Dr. Coleen Cunningham, Emily’ye “Bildiğim her çocuk hastanesi kesinlikle dolu,” dedi. RSV dalgalanması çocuk doktorları için o kadar şiddetli oldu ki, başka bir doktor “bu bizim Mart 2020’miz” dedi.

Kaynak: Amerika Haberleri

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz