- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBir maçtan daha fazlası: ABD ile İran, Dünya Kupası'nda karşılaşıyor

Bir maçtan daha fazlası: ABD ile İran, Dünya Kupası’nda karşılaşıyor

- Advertisement -spot_img

İki takım, B Grubu’ndaki son maçlarına çıkacak. Galler’i yenen İran avantajlı, ABD’nin kazanmaktan başka çaresi yok.

2022 Dünya Kupası’nda İran ile ABD, B Grubu’ndaki son maçlarında yarın karşılaşacak. Al Thumama Stadı’nda oynanacak ve saat 22.00’de başlayacak mücadeleyi İspanyol Antonio Mateu yönetecek.

Turnuvaya 6-2’lik İngiltere yenilgisiyle başlayan Carlos Queiroz yönetimindeki İran, ikinci maçında tamamen farklı bir görüntü ortaya koyarak Galler’i 2-0’lık skorla geçti.

İran Milli Takımı’nın maçlarına, futbolcuların ve taraftarların protestolara verdiği destek damga vururken, ABD mücadelesi iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle daha dikkat çekici hale geldi.

Gruptaki İngiltere ve Galler maçlarından beraberlikle ayrılan ABD’nin tur için mutlaka galip gelmesi geliyor.

ABD karşısında alacağı galibiyet İran’a tarihinde ilk kez son 16 turu kapılarını açacak. Beraberlik halinde ise İngiltere-Galler maçının sonucu önem kazanacak. İran ve Galler’in grupta eksi 2 averajı var. Tur için Galler’in rakibini farklı mağlup etmesi gerekecek.

1998’de İran kazanmıştı

ABD ile İran, 1998 Dünya Kupası’nda Lyon’un Gerland Stadı’nda oynanan grup maçında karşı karşıya gelmişti. Dünyanın konuştuğu karşılaşmada İran, ABD’yi 2-1’lik skorla devirmişti

İran’ın gollerini 40. dakikada Estili ve 84’te Tottenham’da da oynayan Mehdi Mahdavikia kaydetmişti. Buna karşılık ABD’nin sayısı ise 87’de McBride’dan gelmişti. 90 dakikanın ardından İranlı futbolcular kaptan Ali Daei önderliğinde sahada bayraklarla zafer kutlaması yapmıştı.

T24

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz