- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTinder randevusunu bırakıp Kongre baskınına giden Amerikalı'ya hapis cezası

Tinder randevusunu bırakıp Kongre baskınına giden Amerikalı’ya hapis cezası

- Advertisement -spot_img

Televizyonda gördüğü eylem üzerine Uber çağırıp eyalet değiştirdi

Tinder’da tanıştığı kişinin evindeki televizyonda ABD Kongresi baskınını görüp olaylara katılan Jeffrey Schaefer’ın cezası belli oldu. Cuma günü görülen duruşmada Schaefer, 30 gün hapse mahkum edildi.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre Delaware’de yaşayan 36 yaşındaki adam, 6 Ocak 2021’deki baskında yer almıştı. Ocak 2022’de yakalanan Schaefer, Kongre binasına izinsiz girme suçunu işlediğini ağustosta kabul etmişti.

Schaefer’ın, Tinder’da tanıştığı bir kadınla görüşmek için 5 Ocak’ta Delaware’den Virginia’ya gittiği belirlendi. Geceyi, adı açıklanmayan kadının evinde geçiren Schaefer, televizyonda Kongre baskınını görünce başkente gitmeye karar verdi. Savcı Anita Eve, suçlunun Uber çağırıp baskına katıldığını söyledi.

Schaefer’ın Kongre binasına camı kırık bir pencereden girdiği, kalabalığın arasına karıştığı ve 28 dakika içeride durduktan sonra dışarı çıktığı tespit edildi. Schaefer, baskında çektiği birkaç görüntüyü de Facebook’ta paylaştı.

AvukatJoshua Insley, müvekkilinin bir zamanlar eski ABD Başkanı Donald Trump’ın “kararlı bir destekçisi” olduğunu ifade etti. Insley, Schaefer’ın artık “iktidarı elinde tutan ve hiçbir sonuçla karşılaşmayacak kişiler tarafından manipüle edilip kullanıldığını düşündüğünü” kaydetti. Yargıç Thomas Hogan, Schaefer’a 30 gün hapsin yanında 2 bin 500 dolar para cezası verdi.

T24

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz