- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Adalet Bakanlığı, Trump hakkındaki soruşturmaları yürütmesi için özel yetkili uzman atadı

ABD Adalet Bakanlığı, Trump hakkındaki soruşturmaları yürütmesi için özel yetkili uzman atadı

- Advertisement -spot_img

Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Adalet Bakanı Merrick Garland, eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında yürütülen “gizli belgeler” ve “6 Ocak Kongre baskını” soruşturmaları için özel yetkili uzman atandığını açıkladı.

Garland, düzenlediği basın toplantısında, Kosova’daki savaş suçlarını soruşturan Lahey’deki özel mahkemenin eski başsavcısı Jack Smith’in Adalet Bakanlığı’nın Trump hakkında yürüttüğü soruşturmalar için özel yetkili uzman olarak atandığını bildirdi. Trump’ın 2024 seçimleri için başkanlık adaylığını açıklamasının özel yetkili uzman atama kararında en önemli faktör olduğunu söyleyen Garland, söz konusu atamanın incelemeleri sürdüren savcıların çalışmalarını yasalara göre sürdürmelerine katkı sağlayacağını belirtti.

Özel yetkili uzmanın, 6 Ocak Kongre baskını çerçevesinde “2020 başkanlık seçimlerinin ardından herhangi bir kişi veya kuruluşun yetki devrine yasa dışı bir şekilde müdahale edip etmediğine” yönelik soruşturma ile Trump’ın Mar-a-Lago malikanesinden ele geçirilen gizli belgelere yönelik soruşturmayı birleştirerek Adalet Bakanı Garland’a rapor edeceği ifade edildi. Özel yetkili uzman Smith’in söz konusu raporu ne zamana kadar hazırlayıp sunacağı konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Trump hakkındaki soruşturmalar sürüyor

Kongre baskını olayları sonrası Temsilciler Meclisi’nde oluşturulan özel komite, eski Başkan Trump’ın olaylardaki rolü olup olmadığı üzerine inceleme başlatırken, Trump’ın Florida’daki evi de 8 Ağustos sabahı “gizli belgeler” soruşturması için FBI ajanları tarafından basılarak aranmıştı.

Trump, hakkında devam eden soruşturmaları “siyasi” olarak nitelerken, özellikle Mar-a-lago’dan alınan belgelerin “bağımsız bir hakem veya özel bir hakim” tarafından incelenmesi talebinde bulunmuştu.

Hakkında yürütülen soruşturmalar devam ederken Trump, 15 Kasım gecesi, Mar-a-Lago malikanesinde 2024 ABD Başkanlık seçimleri için tekrar aday olduğunu ilan etmişti.

(AA)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz