- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Ara Seçimleri'nde son durum

ABD Ara Seçimleri’nde son durum

- Advertisement -spot_img

ABD 8 Kasım ara seçimlerinde bazı eyaletlerde sonuçlar hala belli değilken, Kongre aritmetiği şekillenmeye devam ediyor. 

Uzmanlar, Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde seçimlerden önce beklenen farkla olmasa da Cumhuriyetçiler’in çoğunluğu yakalayacağını öngörürken, Senato’nun da yüksek ihtimalle Demokrat kontrolünde kalacağını öngörüyor.

CNN projeksiyonlarına göre Temsilciler Meclisi’nde şu ana kadar Cumhuriyetçiler 211 (16’sı Demokratlar’dan geçti),  Demokratlar ise 198 sandalye (4’ü Cumhuriyetçilerden geçti) kazandı. Cumhuriyetçiler 7 sandalye daha kazanmaları durumunda çoğunluk için gerekli 218 sandalyeyi bulacaklar. Hala kimin kazandığı projekte edilmeyen 26 sandalye var.

Senato’daki durumu ise 3 eyalet belirleyecek. Georgia’da iki aday da yüzde 50 barajına ulaşamadığı için aralık ayında ikinci tur seçimleri yapılacak. Şu anda Senato’da Cumhuriyetçilerin 49, Demokratların 48 sandalyesi bulunuyor.

New York Times, ABD Ara Seçimleri’nde New Hampshire ve Pennsylvania’daki kritik senatör seçimlerini kazanan Demokratlar’ın perşembe günü Arizona ve Nevada’da sayımlar devam ederken Senato’nun kontrolünü ellerinde tutacakları konusunda iyice iyimserleştiklerini ifade etti. Cumhuriyetçilerin Senato’da çoğunluk elde etmesi için en az bir Demokrat sandalyeyi kazanması gerekiyordu, ancak mevcut veriler bunun olamayacağına işaret ediyor. Çoğunluk için Cumhuriyetçiler hala projekte edilmeyen 3 eyaletten ikisini kazanmak zorunda. Demokratlar’a Senato’da 50 koltuk çoğunluk için yetiyor, çünkü Başkan Yardımcısı Demokrat Kamala Harris, Senato Başkanı da olduğu için eşitliği bozan oya sahip.

Demokrat Senatör Tim Kaine, “Bence Senato’daki çoğunluğumuzu 50’den 51’e çıkarmak için ciddi bir fırsatımız var” dedi. Senato analisti Jessica Taylor da Demokratların hem Arizona hem de Nevada sandalyesini kazanacağını öngördü.

T24

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz